Unul dintre cei doi scriitori canonici ai Basarabiei, având insomnie, a ascultat la o bucată de noapte un interviu radio cu ultimul laureat al Premiului Național în domeniul literaturii.
– Sunteți învinuit că nu prea aveți operă, zice jurnalistul.
– Eu nu m-am putut apropia de masa de scris timp de 20 de ani, după tragedia prin care am trecut. Dar eu am scris 24 din 24 de ore în gând. Parcă așa a răspuns ultimul laureat al Premiului Național.
Sandu
Marele nostru noroc este ca avem comisii de decernare a premiilor care pot citi gândurile!
Gheorghe Erizanu
@Sandu: Suntem al naibii de norocoși. Și un popor inventiv. La cartea print, clasică, la cea digitală, moldovenii au inventat și cartea gândită.
Sandu
”moldovenii au inventat și cartea gândită”… dar și dispozitivul de citire și de transformare a ei în premii.
Gheorghe Erizanu
@Sandu: Mai este și gândul de a citi. Poate fi suficient.
catalin codru
si eu cunosc aceasta tehnica!foarte comoda si practica.in unele cazuri ciar se soldeaza cu rezultate ,adica premii!pacat ca nu i=au oferit acest premiu tot in gand,ar fi compatibil cel putin))))
Gheorghe Erizanu
@catalin codru: Ar fi fost o soluție echitabilă.
catalin
Bine,bine domnilor, dar opera impricinata poate ca este foarte orala si vocala. Ca folclorul !!!
Dar ceva tot n-am inteles , George; premiul este pentru Opera Omnia?
Gheorghe Erizanu
@catalin: N-a ajuns să fie folclor. E un premiu pentru Opera Omnia. Și e cel mai consistent premiu din punct de vedere financiar în Republica Moldova.
Catalin
George, tu vorbesti serios?!
Credeam ca e totusi o chestie ,asa… mai glumeata. Da, George in vileag tarasenia asta ca sa te cred cu adevarat.Nu ma fa sa mai am un cosmar. Nu e destul asta cu “vanatoarea voevodala fara soimi”?!
Gheorghe Erizanu
@Catalin: Eu am reprodus un text dintr-un interviu. N-am inventat nimic. Nici cel puțin opera laureatului premiului Național.