Blog

Este tipul care vrea să țină totul sub control. Dar nu se poate autocontrola el însuși. Este nervos. Este crispat. Poate câștiga bătălia cu ariciul din curtea unui gospodar cu 49 de pomi și copaci. Îl irită notarul care face un document în 5 ore. Și după aia îl greșește. Îl irită propriul angajat, care urma să-i prezinte un grafic aseară. Omul crispat  a venit la serviciu la 7 dimineața ca să lucreze cu el. Dar ia-l de unde nu-i. Îl irită reprezentanții Orange care, i se pare lui, se mișcă prea lent. Îl irită editorul de sub coasta ministerului, care a preluat două lucrări ce nu-i aparțin. Cu motivul că ”trebuie să mănânce și el”. Omul iritat se întreabă dacă cel care fură geanta cuiva poate aplica și el morala kominternistă cu ”trebuie să mănânce și el”.
Omul crispat a mai făcut câte ceva. Dar a uitat ce de atâta crispare.  Aaa! a apărut Cheianu cu Sex & Perestroika. Ea (cartea) poate fi găsită în Librăriile Cartier de ieri.

Comentarii(2)

  • gheorghe

  • 15 ani în urmă

  sunt Gheorghe, si sint un tinar sriitor,am inceput deja un roman,dar nu stiu ce trebuie sa fac in continuare,care sunt pasii pe care sa-i fac daca nimeni nu ma ajuta,dati-mi va rog un sfat… multumesc anticipat

  1. @Gheorghe: Am răspuns într-o scrisoare lungă. Dar am pierdut-o prin rețea. Poate apare pe undeva.
   În linii generale: nimeni nu poate oferi sfaturi unui scriitor tânăr. Sau, mai bine zis, sfaturi utile.
   În rest: scrie mult, citește și mai mult, iar cel mai mult ai grijă de promovarea propriei imagini. Nu trimite manuscrisul unei edituri mari. Ele primesc zeci de manuscrise. Nu reușește nimeni să te descopere. Nu trimite manuscrisul unei edituri mici. Nu are forță de promovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt