Blog

N-am schimbat nimic. Condițiile acordării Premiului Om de cuvânt 2022 au rămas aceleași. Ca și la prima ediție.

Librăriile Cartier vor oferi în cadrul evenimentului Noaptea cărților deschise Premiul Om de cuvânt. Se acordă unui om de cuvânt. Care se ține de cuvânt, care promovează cărțile, care participă la evenimentele Librăriilor Cartier în calitate de invitat sau oaspete, cumpără cărți din Librăriile Cartier, știe ce cărți cumpără, știe greutatea cuvântului, știe când, cum și unde să-l spună.


Juriul este format din cinci persoane din cadrul echipei Cartier. Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune o listă de cinci persoane. Punctate cu de la 5 la 1. Dintre cele cca 20 de persoane facem o listă scurtă de cinci persoane. Apoi, conform numărului de puncte acumulate, alegem laureatul.


Cei cinci Oameni de cuvânt nominalizați vor avea dreptul să procure cărțile Cartier în Librăriile Cartier, într-un exemplar, din 9 aprilie 2022 până în 6 martie 2023 cu o reducere de 20 la sută, iar câștigâtorul cu 50 la sută.
Oameni de cuvânt , lista scurtă, pentru 2022 sunt (în ordine alfabetică):

Viorica Ataman, blogger, cititoare activă

Vitalie Ciobanu, scriitor

Nina Corcinschi, critic literar

Alexandru Cosmescu, poet și filozof

Alina Purcaru, scriitoare

Laureații Om de cuvânt: Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015), Dorin Recean (2016), Eugen Lungu (2017), Mariana Jitari (2018), Vasile Romanciuc (2019), Victoria Cușnir (2020), Bogdan Crețu (2021).

Laureatul Premiului Om de cuvânt 2022, va fi anunțat vineri, la 18.15, la Librăria din Centru, în cadrul evenimentului Noaptea Cărților Deschise.

Nu uitați și de chilipir. Mâine cărțile Cartier se vând cu o reducere de 50 la sută față de prețul indicat pe copertă. Editura Cartier indică prețul în MDL și RON pe coperta a IV-a.

E bine de știut: cărțile care vor intra în tipar în luna aprilie – mai se vor scumpi cu cel puțin 40 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt