Blog

Oamenii politici sunt instrumente în mâinile societății. Pentru a schimba societatea. „Noi nu avem nevoie de capul lui Ianukovici. Noi avem nevoie de o țară în care să nu fie loc pentru Ianukovici, Azarov și titușki.” Aceasta e tonalitatea apelului elitei culturale ukrainene către liderii opoziției din Kiev. Printre semnatari sunt doi scriitori dragi mie: Iurii Andruhovici și Serghei Jadan.
Deputații moldoveni au propus un proiect de lege pentru o bursă lunară în mărime de un salariu mediu pe economie pentru oamenii de creație care au atins vârsta de 60 de ani.
Aureliu Busuioc, care îmi spunea că se făcea mai bine depanator decât scriitor (un depanator ia 300 de lei pentru un 10 minute de muncă), ar putea să-și schimbe părerea.
Aureliu Busuioc a fost scriitor. E posibil ca unii depanatori să se apuce de scris.

Comentarii(2)

    • Catalin

    • 11 ani în urmă

    Sa nu te superi GEORGE, dar am o intrebare pentru scriitorul roman:scriitorul… asta are nevoie de o tara? Sau poate sa figureze pe aleea clasicilor si fara, adica in “limba moldoveneasca”?( Nu am folosit parantezele,doar ghilemelele)
    Nu de alta, dar daca e vorba de onorabilii deputati, sa stim una si buna: cui acorda pensia…constitutionala? Ca dac-o fi dupa prim- guristul Fleanca,domnul Besleaga n-ar mai primi-o din moment ce s-a spus si la Bucuresti in gura mare ca e SCRIITOR ROMAN.Sau te pomenesti ca dom VICTOR VIOREL PONTA dimpreuna cu Iurie Fleanca s-au inteles pe sest sa faca la Bucuresti… Iarmarocul cartii moldovenesti sub patronajul lui Dmitrii Rogozin? Mai stii ?

    1. @Catalin: Aici nu pot fi ironic. Am fost implicat în această poveste. Și cred că e bine că s-a ajuns până aici. Prim-miniștrii vin și trec pe la București și Chișinău, scriitorii rămân în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt