Blog

Un politician moldovean cu ochelari fumurii și cu o mare experiență în domeniu spunea răspicat: „politicienii trebuie să facă politică și businessmanii – business.” N-au ce căuta oamenii de afaceri în politică. Vezi, continuă el, politicienii nu se pricep la business.
Eu știam că politica este una dintre cele mai profitabile afaceri în Republica Moldova. Cu siguranță, intră în top 3. Primele poziții revenind traficului de droguri și celui de arme. Mai știam că în politică intră ratații în domeniul profesional și impotenții. Probabil, am greșit. În politică intră doar politicienii. Care se pricep. De aia ne-am bălăcit în tranziție toată viața noastră activă. Scuzați. Am avut gânduri greșite. Gânduri au doar politicienii. Și viitorul nostru este doar în mâinile politicienilor. Apropos, de cunoștințele distinsului politician moldovean cu ochelari fumurii despre politică și politicieni în SUA. Adevărul e un pic altfel, ca să nu zic, deametral opus enunțului său: în SUA în politică intră și manageri, și top-manageri, și juriști, și profesori universitari. Asta o spune realitatea. Și cartea „Superclass”.
Așa spun cărțile, domnule Diacov.

Comentarii(20)

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  emu eto ne poneati, ca si Lupului cu ochelari fumurii care refuza sa ia cartea de istorie si s-o rasfoiasca macar…

  1. @Domnishoara FM: Nu ești printre votanții lui. El mizează pe alții. Votanții lui n-au citit cărți de istorie. Sau au citit alte cărți de istorie.

 1. Ghiţă, ce te-a apucat, măi băiete?! Nu ai ce face? Dar, dacă tot te bagi în tărâţe, de ce dracu’ nu eşti atent, pentru că nu cred să nu fi ştiut că e “diametru” şi nu “deametru”, cum scrii tu.
  Eh, Ghiţă, ce bătăiţă ţi se cade!

  1. @Mihai: De acord. Recunosc că am o problemă cu i. Care e pe linie bărbătească. Ar fi trebuit să mă uit la ce zic. N-am înțeles de unde atâta vâlvă pentru o simplă constatare. Faptul că un om vorbește aiurea nu deranjează pe nimeni. Faptul că un alt om face trimitere la o carte e mai dihai ca puhoiul de ape de la Prut. Domnule Diacov, au început vuvuzelele moldovenești sau wuwuzelele românilor basarabeni, domnule Mihai Ceampui.

  • Johan

  • 14 ani în urmă

  Ai gresit tinta frate. Inlusiv celui pe care il ataci acum trebuie sa-i spui multumesc ca poti critica liber autoritatile, lux pe care multi nu si l-au putut permite in cei 8 ani de neocomunism…

  1. @Johan: Scuze. Am criticat și în cei opt ani. Am luat în cap și în cei opt ani. Tot din cauza celebrului vot din iulie 2000. Care era o chichiță de doi bani dintre Diacov și Lucinschi. Și, probabil, voi continua să iau în cap și după alegerile din toamnă. Am un cap pleșcat și se pretează la lovituri.

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  Ceea ce citesc aici a depasit sperantele mele. Are ar
  deleanu o vorba, domnule Erizanu: jos clopu!!!
  PS- Asa putea oare sa o rog pe dumneai “Domnihoara FM” sa -mi traduca si mie ce va sa zica”emu eto ne poniati”?
  Multumesc.

  1. @Catalin: Vedeți că ați intrat deja în dialog direct. Eu sunt inutil.

  • Vlad

  • 14 ani în urmă

  Asa cum sunt Diacov si Lupu, intelegem insa cu totii ca gratie voturilor acestor politicieni ii avem astazi in fruntea statului pe Ghimpu si Filat

  1. @Vlad: Actuala conducere a RM este așa datorită lui Diacov. Punct. Nu pun la îndoială. Tot așa cum venirea lui Voronin la președinție se datorează, de asemenea, lui Diacov. Prin schimbarea sistemului de alegere a președintelui. Tot așa cum cei 8 ani de voroniadă sunt ai lui Doacov, așa sunt și cele opt luni sau câte sunt ele de ghimpiadă filatelistă.

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  @Catalin, spuneam intro alta limba ca cele scrise de Domn’ Erizanu nu sunt pe intelesul celor cu ochelari fumurii, celor numele carora este evocat.

  • LB

  • 14 ani în urmă

  Presa din Moldova a devenit mai manipulatoare decat comunistii: ia articole, presunune ceva, le pune titluri cu totul anapoda, sa fim seriosi, pe cine critica Dom’ Erizanu, eu as zice mai bine ca-i da lectii, titlul de pe Unimedia e de mahala,iaca mare senzatie “Erizanu il critica pe Diacov”.

  1. @LB: Mare brânză că Erizanu îl critică pe Diacov. Am dat o informație. Dintr-o carte. Atât. Pe Diacov pot să-l critic pentru decizia lui înțeleaptă din 2000, când a făcut republică parlamentară. Dar e o părere a unui om. Fără pretenții de guru al opiniei publice.

  2. @LB: Iaca am aflat și eu că intru în gura presei. Mulțumesc. Nu știam.

  • usa

  • 14 ani în urmă

  Mmm domnu Erizanu si in usa ai inrat in vizor… C O & A R bafta

  1. @usa: Mulțumesc. Pe de altă parte, nu vreau să intru în vizorul nimănui. Vreau doar niște lucruri mici și firești.

  • Vlad

  • 14 ani în urmă

  Ar trebui sa recunoasteti ca tot gratie lui Diacov am avut si cel mai proeuropean guvern al anilor 1990, avandu-l invedere evident pe guvernul Sturza. Dar sa nu intelegeti ca sunt un admirator al lui Diacov sau Lupu. Ma gandesc totusi ca de acesti politicieni va depinde si ce fel de guvernare vom avea dupa noiembrie, caci tot ei vor inclina balanta

  1. @Vlad: Nu am nimic împotriva lui Diacov. Îi apreciez meritele. Și-i taxez gafele. Care sunt firești pentru un om care face ceva. A spus o minciună. Și reporterul ar fi trebuit să-i riposteze. Omul de afaceri nu poate fi exclus din viața politică. Deoarece așa vrea mușchiul politicianului. Doar constat: în PD pe care cu onoare îl conduce Diacov cam 80 la sută din deputați sunt oameni de afaceri.
   Altfel, declarația lui Diacov înseamnă că omul de afaceri Sturza nu are ce căuta în politică.

  • Vlad

  • 14 ani în urmă

  pt G.Erizanu: Subscriu intru totul la cele spuse in ultimul comentariu

  1. @Vlad: Pare mai importantă comunicarea decât PIB-ul. Merci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt