Blog

Nea Mișu umblă cu o scară pe umărul drept. Când nu are scara, atunci umblă cu o pungă Cartier în mâna dreaptă. Când nu are pungă, atunci hodinește în holul Direcției Cultură Chișinău. Când nu hodinește, atunci vorbește cu Doamna Valentina, liftiera Direcției Cultură.
Când nu era cu scara, când nu hodinea, când nu vorbea cu liftiera, atunci l-am rugat să-și ia punga Cartier și să vadă o fază. Acasă. Care nu funcționa. Nea Mișu și-a scos instrumentele din pungă: niște fire cu un bec la capăt, niște fire fără bec, niște șurubelnițe, clește, iar niște fire, iar fire.
I-am arătat faza. Am conectat întrerupătoarele care nu funcționau. M-am dus în beci. Deconectam, conectam. Am mutat mașina de spălat. Am dezasamblat plita de gaz. Nea Mișu umbla cu două fire și cu un bec. Îmi vorbea despre energia electrică. Mai degrabă găseai „Mistrețul cu colț de argint” a lui Ștefan Augustin Doinaș decât defecțiunea ascunsă a fazei.
Ca să ajungă la siguranțe nea Mișu avea o barieră inginerească din patru șuruburi. Și-a scos șurubelnița. A gâfâit. A gâfâit. L-am rugat să-mi dea voie să gâfâi și eu. Puteam să gâfâi mult și bine. Șurubelnița era tocită. Mi-am scos șurubelnița mea. Aproape virgină. Nea Mișu a descoperit că un fir a ieșit din cuibul său. A gâfâit. A gâfâit. M-am oferit să-l pun la loc.
Așa nea Mișu a reparat faza. Nea Mișu este electrician. Am un respect deosebit pentru electricieni. Ei văd ceea ce nu se vede.

Comentarii(6)

 1. am un deosebit respect faţă de afacerişti. anume faţă de cei care ştiu să facă bani din ceea ce primesc plăcere.

  1. @moldoveanul: N-am vorbit despre afaceriști. Nea Mișu este un om bun. Instrumentele sunt improvizate. În organigrama instituției este trecut „electrician” – 1 unitate. Nu știu când a fost cumpărată ultima șurubelniță și din banii cui.

 2. şi dacă dai prin facturile direcţiei respective – 20% din cheltuieli, anume pe electrician (inclusiv şurubelniţe – 15%) 😉

  1. @moldoveanul: E mărunt. Nu trebuie să fim cârcotași.

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  tare frumos scris. tre sa vin sa-l vad si eu pe Nea Mishu:) provocat curiozitate. ce personaj:)))

  1. @Domnishoara FM: Va trebui să intri în Librăria din Hol. Să te faci că citești o carte. Neapărat va trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt