Blog

Nu intrați noaptea în Republica Moldova. Pe „autobanul” lui Tarlev.
Dacă sunteți disperați să ajungeți noaptea în Chișinău pe șoseaua Balcani, atunci trebuie să vă aștepte poziția 53 din Kama Sutra. Ca un bonus.
Altfel:
1. lăsați toate visele frumoase și planurile la frontieră. Nu spera și nu ai teamă;
2. fiți pregătiți moral că veți coborî ca într-un infern. Drumul e ca Borta Pământului din basmul lui Eminescu;
3. o pietricică din prundișul de pe „autobanul lui Tarlev”, alias șoseaua Balcani, va pupa parbrizul mașinii tale. Din dragoste;
4. nu căuta indicatoare, mergi cum îți spune inima: Ochii oricum nu mai văd nimic;
5. „Drum bun” de pe panourile întâlnite în cale înseamnă „drum bun” pe panou și e un îndemn din inimă mai degrabă decât o realitate. Moldovenii stau bine la PR.
Va fi și o veste bună. Mai târziu. Vinieta moldovenească va costa, totuși, 3 euro pentru 7 zile. Au greșit gramatica matematicienii de la Transporturi. Iar vinieta se va numi Movinieta.
Dar asta va fi la iarnă.

Comentarii(5)

  • catalin codru

  • 11 ani în urmă

  noi intodeauna am platit un soi de rovinete,prima a fost -snegureta,apoi ,lucineta ,mai tirziu voroneta,acum nici nustiu ce platim sau lupuneta sau ghimpuneta sau filatoneta …poate s trei taxa odata …si ne sufocam.dar drumul moldovei independente continua.

  1. @catalin codru: Le trecem la metafore sau exprimare poetică. Obiectiv, este prima taxă pentru drum. Bănuiesc, taxele locale pentru drum vor fi anulate.

  • catalin codru

  • 11 ani în urmă

  se vor anula anii parcursi,viata noastra jalnica,chiar noi vom fi anulati,treptat…drumurile insa nu,mai cu sama -proectele de restabilire a drumurilor,asijderea si veniturile boerilor noi din divanul guberniei vechi pe banii noi europeni,ca o amintire de promoroaca firava,oricum mai statornica decat caile istorice inventate de diferiti boeri sau .albaiobi din tara de sus sau de jos, din moldova sau gubernia basarabia,poate nici n-are importanta de unde.o logika doar ma chinue-drumuri bune ,oameni gospodari…proaste drumurile -la fel si oamenii…e greu sa recunosti ca esti prost …mai ales sa fii responsabil pentru o tara intreaga,cat de mica n-ar fi!

  1. @catalin codru: „Oameni gospodari” e o invenție a moldovenilor. E ca ferigile care-și aduc aminte de dinozauri. Ei au dispărut la 1949.

  • catalin codru

  • 11 ani în urmă

  nu cred ca e o inventie,e cea ce nu mai este valabil din motive cunoscute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt