Blog

Morții sunt ostaticii lui Igor Dodon pentru mofturilor sale de a se menține la putere prin coaliția Dodon&Șor.

După un an de pandemie cu președintele Dodon, plimbându-se prin arătură, fiind medic care nu crede în seriozitatea pandemiei (pe aici intră și pe dincolo iese, „nici nu simți”), fiind săptămânal prezent cu scenarii conspiraționiste și complet absent pentru eforturi de a căuta vaccin în iulie-august trecut, când ceilalți șefi de state depuneau eforturi pentru un loc în lista de așteptare, umblând prin zaiafeturi cu sute de oameni, mai ales în Găgăuzia, cuprinzând copii prin școli și enervând ministrul Educației, care era înconjurat de infectați, scăpând din buget articolul distinct cu vaccinarea propriilor cetățeni, cerând permanent împuterniciri suplimentare pentru președinte din iunie 2019 până în decembrie 2020, numind ambasador în Rusia, când era președinte în demisie, fără a ține cont că viitorul președinte va trebui să lucreze cu el, hodinindu-se obraznic și ostentativ când proprii cetățeni erau închiși în patru pereți, astăzi președintele socialiștilor Dodon face trimitere la morți din cauza Covid, la pandemie, la situația economică. Doar să nu fie alegeri anticipate. Poate mai rămână la putere pentru un timp. Pentru a vlăgui complet vlăguita țară. Ascunderea intențiilor adevărate după morți și infectați cu covid este cinic, obraznic și criminal.

După ce a adus în Republica Moldova un credit de 500 de milioane de dolari (asta era suma inițial fluturată de preș. Dodon) de la Federația Rusă, acum Dodon aduce vaccinul rusesc Sputnik V. Fiind cel mai mare promotor al lui din lume. Uită să spună că Rusia are o capacitate de producere a vaccinului de 3 milioane de bucăți (și caută în prezent posibilități de producere peste hotare), uită să spună că vaccinul rusesc este și un antidot împotriva alcoolului (este recomandat de Rosspotrebnadzor să te abții de la alcool cu două săptămâni înainte de vaccinare și două luni după vaccinare: 14 zile până la prima doză + 30/45 de zile de la prima doză + 60 de zile de la a doua doză de vaccin = 104 zile). Vreau să văd printre marii amatori moldoveni de Sputnik V o abstinență bahică de peste trei luni!

Declarația votată de deputații Dodon&Șor&Plahotniuc împotriva dizolvării parlamentului cu trimitere la Comisia de la Veneția, cea din iunie 2019, pare ca un link care te trimite la Alba-ca-Zăpada, dar când îl deschizi e un pornosite. Statul a rămas capturat de la 2019 încoace. Unica schimbare de la acea declarație a fost făcută la Curtea Constituțională. Restul nu s-a reușit în vara lui 2019, iar după aia nu s-a mai vrut.

Luarea morților ca ostatici de către PSRM, Șor, Pentru Moldova, Pro Moldova, Platforma DA, PDM este falsă și cinică. Niciun guvern nu poate funcționa firesc cu un parlament care are interese pecuniare. Dacă alegerile vor avea loc mai devreme, atunci, cel puțin, mai pot fi salvați banii care urmau să vină de la UE (ajutorul românesc deja e compromis). Și,implicit, câteva sute de vieți. Altfel, viețile noastre sunt la cheremul stelelor.

Israelul, care a administrat exemplar pandemia, are/a avut patru alegeri parlamentare în timpul pandemiei. Nu alegerile anticipate sunt problema, ci aruncarea în haos coordonat de către Dodon, Grecanâi, Chicu a propriului popor, lăsat pe cont propriu în pandemie (documentele pentru vaccin prin Covax au fost prezentate pe 30 decembrie 2020, la insistențele și eforturile consilierului prezidențial Ala Nemirenco, nicidecum a ministrei obosite Dumbrăveanu, primele vaccinuri din România au venit după eforturile nocturne ale Alei Nemirenco și ministrului român Voiculescu, în pofida obstrucțiilor).

Orice minciună are o limită. În cazul când socialistul Dodon, cocoțat la o tribună parlamentară (fără nicio funcție parlamentară) minte în fiecare zi, atunci poate fi bănuit de o boală psihică sau, dacă e sănătos, atunci este un cinic, care ne privește ca pe niște proști. Pe toți. De la mitropolit până la mătușa Licheria din Criva.

Orice efort de a amâna alegerile parlamentare anticipate înseamnă o izolare a Republicii Moldova și plasarea ei într-o zonă gri pe ani de zile înainte.

Pe de altă parte, nimeni dintre politicieni nu are rezultatul alegerilor anticipate în buzunar. Se poate întâmpla orice. Atunci responsabilitatea va fi a noastră, a alegătorului. Cel puțin, viitorul parlament nu va trebui să mintă propriul popor. Va fi așa cum suntem noi. Proști, dar să fie prostia noastră. Deștepți, dar să știm că e înțelepciunea noastră. Fără intermediari și conspiraționiști de vineri. Și fără ca morții noștri să fie ostaticii politicienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt