Blog

Sunt adeptul republicii parlamentare. În Republica Moldova. Cred că în parlament trebuie să fie 101 deputați. Ca în filmul Disney. N-am crezut niciodată că bancherii noștri fac alchimie financiară. N-am crezut că well-street-ții noștri l-au citit pe Theodor Dreiser. Nu-mi fac iluzii în privința babelor uitate de sovietici în zilele noastre. E firesc să fie ranchiunoase pe doamne. Nu am nicio iluzie despre justiția de pe Bâc. Nu mi-am făcut iluzii nici în privința prințeselor roz ale deputatelor komuniste/socialiste – sau sub ce preș se acoperă ele – ca să-și crească odraslele cu buze țuguiate, poșete, mașini și mărgele.
Dar omul de Cucuteni din mine apare:

 1. când patru sute de mii de oameni sunt considerați proști;
 2. când două guverne oferă unor tipi, care, cu banii noștri, cumpără acțiuni de la băncile din RM. Apoi mai pun și dobânda în cârca noastră. Pentru 25 de ani înainte. Și mai găsesc și un acar. Pentru spectacol.

Ăsta nu-i Midas care transformă totul în rahat. RM este o „ubornă”. Ca o Mare Sarmatică. Fără strujeni. Fără podele. Fără găleată. Și e atât de mult încât dă peste margini. Și midașii, dalmațienii, well-street-ții, babele uitate din Soviet Union, duduițele cu buze țuguiate sunteți lângă noi. Alături. Ați furat podeaua.
Pizdeț.
Vă rog, cel puțin, nu mai faceți valuri.
 

Comentarii(9)

 1. Taaare de tot! Și adevărat! Te-a răzbit, Gheorghe. Gata cu simulacrele revoltelor „pașnice” cu figa în buzunar.

  1. @Andrei Țurcanu: S-au adunat prea multe pentru o perioadă de timp atât de scurtă. Dacă mai punem și construcția partidului-stat în provincie prin pdiști și a partidului-nepot prin liberali, numirile din Interne și tot așa, atunci ajungem și depășim autoritarismul rus.

  • catalin codru

  • 8 ani în urmă

  101 de tinci cu pete rosii pe fonul pielii gri ! si un berbec in coarne de trofeu cu o trompeta ademetoare… sax & sex for moldova!

  1. @catalin codru: Noi doar suntem esteți. Să fim tunși. Dar să fie frumos. Ca să putem aprecia.

  • catalin codru

  • 8 ani în urmă

  ademetoare -ademenitoare p.s.

  • catalin codru

  • 8 ani în urmă

  da, fac paralele
  cu rusescul ,,эстет,, )) desi radacina e europeana!

  1. @catalin codru: Da-da. Suntem doar „ăsteți”. Tunși.

  • Nic Arsa

  • 8 ani în urmă

  Excelent mini articol-eseu. Am inteles, considerabil mai mult, decat am facut-o urmarind evenimentele politice ale Re(s)publicii.

  1. @Nic Arsa: Mulțumim. N-am vrut. Așa a ieșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt