Blog

E terasa centrală din Edineț. Se zice că proprietar e un deputat democrat. Dar noi nu știm. Ar putea fi și komunist. Ar putea fi și liberal-democrat. Ar putea fi și liberal. Știm doar că numele lui nu e Stig. Și nu are nimic cu Top Gear. Este un reprezentant al legilor Republicii Moldova.
Imaginile mi-au fost trimise de un prieten.
Așa arată meniul. Iar unul dintre cocktailuri are denumirea „Moartea moldoveanului”.

Comentarii(7)

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  candva ,pe cand eram student ,,smerti moldovana,, se numea portwine-ul 777.

  • Nic Arsanca

  • 13 ani în urmă

  “Nu mor caii când vor câ(i)nii.”
  Citat din ințelepciunea poporului român.

  • Catalin

  • 13 ani în urmă

  “poto mu shto, gaspada?” kakaia zdreanta , Desdemonaaaaaaaaaaa!!
  nu stiu daca am scris bine, dar am scris!!
  Coane Erizanu? Vezi matale unde duce invaluitul cu amestecatul? La Vlados!!!

  1. @Catalin: Cineva mi-a spus că e prea mare cantitatea de suc. Proporția trebuia schimbată cu cea de la vodcă. Iar omul care mi-a trimis imaginea era șocat de titlu.

 1. nu mi se pare nimic deosebit cand e vorba de VODKA, normal ca e SMERTI 🙂 iata daca niste frigarui sau alte delicii se numeau asa, ma puneam foarte serios pe ganduri 🙂
  apropos, chiar sub nasul tau, in chisinau, tare multe MENU-uri inca mai contin greseli gramaticale regretabile si uite asta-i taaare taaaare trist!
  izium si plastilina

  1. @Izium si Plastilina: Scuzați. Nu sunt inspectorul limbii. Și nu umblu din restaurant în restaurant. Dar nu mi-ar displăce.

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  E socant nu faptul ca acelui rusofon, care a facut meniul, i-a venit ideia sa se amuzeze prin batjocurirea populatiei autohtone, ci faptul ca sute de clienti moldoveni pot ramâne indiferenti în fata unui asemenea fenomen cu caracter anti român. Un prieten georgian mi-a spus ca ar fi sfîsiat meniul daca inscriptia ar fi privit poporul sau. Dar sa ne imaginam un slogan similar care ar putea interesa situatii asemanatoare între alte etnii: cocktail “moartea rusului” îtr-un restaurant român din rusia, ori “moartea francezului” în limba araba într-un restaurant arab din franta, ori “moartea palestinianului” în ebraica într-un restaurant din palestina etc etc, ar fi mult mai socant, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt