Blog

Aproape am fost fericit. Și mândru. Că sunt cetățean al MD. Prima dată de la 1991. La intrarea în vama Leușeni a apărut inscripția MD. Și nu era coadă.
Coada era la UE. Coadă era la CSI.
Iar eu, ca cetățean al MD, am simțit că cineva chiar are grijă de mine. Uimirea e și mai mare. Grija o poartă chiar propria țară.
Am intrat pe la MD.
Aveam o senzație ciudată. Un grănicer cu zâmbet pe buze și foarte frumos chiar și în kaki-ul cu iz sovietic. Liniștiți-vă. Era o domnișoară. M-a felicitat cu prima zi de primăvară. Am avut senzația că chiar îi pasă de dispoziția mea. După aia am mers pe „autobanul” lui Tarlev. Șoseaua Balcani nu e o autostradă. Dar am fost aproape fericit. Nu erau gropi. Nu erau polițiști prin tufișuri.
Era foarte frig. Viscolea. Și eu intram în țara mea. În MD. Aveam o fericire naivă. Țara nu-mi era ostilă. Grănicerul nu-mi era ostil. Vameșul nu-mi era ostil. Bariera era ridicată. Drumul nu-mi era ostil. Era o țară ca afară. Era 1 martie.

Comentarii(17)

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  ce vis frumos.des vi se intimpla vedenii din astea?

  1. @Catalin Codru: O singură dată la 20 de ani.

  • talex

  • 13 ani în urmă

  Mai des Dl. Erizanu, ce asa rar?! 🙂

  1. @Talex: Din partea mea, măcar pe mic pe ceas! Țara e mai reticentă. Or, dragostea tre să fie reciprocă. Și intrăm în altă terminologie.

 1. probabil că se poate şi mai des, doar să avem ochii larg deshişi. Şi inima!

  1. @Vladimir b.: Asta înseamnă că trebuie să am inimă de bou și ochi de vacă?

 2. numai dacă metaforele se potrivesc şi bovinelor)))))adică şi ele au o sensibilitate pe măsură…

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Oare cei de la vama din Lipcani tot asa de primitori sa fie caci am putea scurta drumul vacantelor cu cateva sute de km.

  1. @Mircea: E plin de cratere drumul românesc de până la Miorcani. Așa spun cei care au fost pe acolo.

 3. Frumos spus.
  E buna, e rea, dar e a mea! 🙂

  1. @Sefu: Să trăiți!

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Si mai sper sa ajugem vremurile cand vom spune cu mandrie ca suntem originari din MD. Sunt naiv dar stiu ca totul e posibil. E important sa poti crede atunci cand majoritatea sunt desperati.

  1. @Mircea: Și dinozaurii sperau că se va termina epoca glacială. Ea, într-adevăr, s-a terminat. Dar n-au mai rămas dinozauri. Scuze.

 4. metaforic, dinozauri mai (se) egzistă!

  1. @Vladimir b.: În muzee. Sau la Polul Nord. Metaforic, de la Ionesco încoace dinozaurii au devenit rinoceri.

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Mi-a placut chestiunea cu rinocerii lui Ionesco. Apropo de dinozauri: cred ca epoca glaciala a MD se masoara în decenii si lucrul care ni-l doresc celor de generatia noastra e sa nu repetam soarta acelor reptile.

  1. @Mircea: Moartea dinozaurilor are și partea bună. Au permis celorlalte animale să crească, să se dezvolte și să se distrugă una pe alta sau să convețuiască. Animalele celea mari nu permiteau convețuirea altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt