Blog

Matei Vișniec a fost duminică, 27 mai, la Chișinău. În Librăria din Centru.

La o oră criminală pentru posedații de poezie. La 12.15. Librăria a fost plină. Cu foarte mulți tineri. Cu doi scriitori: președintele și vice-președintele USM. Cu mulți scriitori tineri. Cu un președinte UNESCO în Republica Moldova. Cu mulți actori, care nu sunt ai teatrului Eugen Ionesco. Cu regizorul și actorul Petru Hadârcă. Cu o armată de pictori. Cu mulți ziariști de la presa scrisă și radio. Cu o televiziune: Moldova 1. Cu un editor (altul). Cu un vice-ministru. Dar nu era de la Ministerul Culturii. Și nici de la cel al Educației.
A fost un discurs exemplar.
Reținem:
1. Investiția în cultură este cea mai profitabilă. Pe termen mediu. În Franța un euro investit în cultură aduce 7 euro beneficii.
2. Corabia a fost poemul care a provocat regimul ceaușist să închidă celebrul Cenaclu de luni.
3. Norocul este foarte important pentru un scriitor. Jocul de table l-a adus în Franța. Vedeți discursul poetului pe sit-ul Europei Libere.
4. Pe mormântul dramaturgului Shakespeare stă scris „… zace poetul William Shakespeare…”
5. Incultura politicienilor din România și Republica Moldova este cea mai gravă problemă a acestor țări. Dacă Matei Vișniec ar fi președinte, atunci ar institui o lege prin care fiecare politician/ministru va trebui să-i prezinte o confirmare că a văzut un spectacol sau un film de arte odată în săptămână și a citit o carte odată în lună.
6. Mă opresc aici. Vedeți printre internauți ce a mai zis. Merită.

Comentarii(2)

    • Catalin

    • 12 ani în urmă

    George, te felicit!! Meriti din plin.

    1. @Catalin: Mulțumim. E plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt