Blog

Popoarele, statele și frica (ediția a II-a) de Barry Buzan
Popoarele, statele și frica (ediția a II-a) de Barry Buzan

Această carte a apărut în 1980. În engleză. Și de atunci tot a fost reeditată. În 1990 a mai apărut o prefață cu realitățile de după 1989.  În 2007 a mai apărut o prefață. Cu noile realități ale UE.
În 2000 a apărut în română. La Cartier. De azi găsiți în librăriile bune ediția a II-a cu o nouă prefață a autorului.
În Librăriile Cartier, în martie, cartea se vinde cu preț promoțional: 120 lei. Preț copertă: 149 lei.
Ken Booth a spus despre PSF (Popoarele, statele și frica. O agendă pentru studii de securitate internațională în epoca de după Războiul Rece) că „rămâne cea mai comprehensivă analiză teoretică a conceptului [de securitate] în literatura relațiilor internaționale de azi și că de la publicarea ei, ceilalți dintre noi i-am scris notele de subsol”.
 

Comentarii(4)

    • Ion

    • 11 ani în urmă

    Buna ziua,
    ce aţi putea recomanda despre situaţia în care se afla mareşalul Antonescu înainte de al doilea război mondial?
    În cazul în care la Bălţi, Comrat şi Chişinău se vor organiza referendumuri privind anexarea Republicii Moldova la Rusia ca Gubernie, ce veţi face Dvs. ca Editor?

    1. @Ion: Ceea ce am făcut și până acum: cărți. Cărți bune. Sau librării. Unde cărțile românești au peste 90 la sută din spațiu. Dacă responsabilii de securitatea economică, socială, politică, informațională, militară a statului făceau lucrul lor ca și mine, ca editor, cred ferm că azi nu era nici pomină de referendumuri sau anexări. Iar eu nu am avut nici banii lor, nici posibilitățile lor.

    • E. R. Bellu

    • 11 ani în urmă

    @ Gheorghe Erizanu
    Excelent spus. Mi-aduce (puternic) aminte de cartea unui polonez de prin anii 1970 – 1980, Tadeusz Kotarbinski, cu a sa minunată, “Tratat despre lucrul bine făcut.”
    A se vedea la
    http://epistematic.blogspot.com/2012/02/tadeusz-kotarbinski-tratat-despre.html

    1. @E.R.Bellu: Au polonezii o abordare de mare națiune în ceea ce și cum scriu. Și au avut o istorie mult mai tragică decât a noastră.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt