Blog

Dacă te cheamă Vladimir Putin, atunci încerc să înțeleg când un președinte de stat răspunde la numele conspirativ Kremlinovici. Într-un cerc foarte îngust. Dar de ce un președinte cu țară pe hartă la mii de kilometri de Kremlin, cu prenume și nume trebuie să-și ia un nume din manualele conspiraționiste rusești.

Sau/sau/sau:

  1. Serviciile care asigură securitatea statului nu asigură o linie telefonică sigură pentru președinte;
  2. Președintele asigură alte interese decât ale statului pe care îl reprezintă, ascunzându-se de bravele structuri de siguranță națională ale statului unde e președinte;
  3. Președintele este în mintea copilului care are un gadget nou și vrea să rupă netul și invidia găștii cu un gest de Jack Sparrow.

Kremlinovici, conform investigației Dossier și Rise-Moldova, este numele utilizat de președintele Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova are prenume și nume. Îi spune Igor Dodon.

Igor Dodon a devenit președinte pe calul statalității Republicii Moldova (slogan) și cu o armată de 30 de mii de sirieni (fals) în alegerile din 2016.

Cazul este atât de grav încât nici delegarea lui Ion Ceban de la primărie în campania prezidențială, nici scoaterea de sub urmărire penală a celor 17 judecători implicați în Landromat, nici eliberarea lui Veaceslav Platon, nici decorarea lui Kitaeț, nici baterea palmei cu Șor & Plahotniuc, nici parada celor cinci autospeciale second hand din Rusia în PMAN, nici voitul bestseller despre oligarhii ongiști al lui Țîrdea, nici declarațiile lui Narîșkin, nici mărturiile Galinei Dodon despre serile romantice în trei (ea, el și ghitara), nici descălecatul CNA-ului la consulatul Republicii Moldova din București, nici dispusa arestare a treia oară a acelorași proprietăți ale lui Plahotniuc, nu-l pot ascunde sub preș. Procuratura lui Stoianoglu, care a spus că nu vrea să se implice în politic, a făcut o declarație care lasă de înțeles și altceva decât că e doar o luptă politică.

Curtea Constituțională poate declara: Republica Moldova nu există. Președintele, garantul suveranității și independenței, este agentul unui alt stat. Este un agent sub acoperirea de președinte. SIS-ul, serviciul de inteligență, care e obligat să asigure securitatea statului nu există. Procuratura nu poate sau nu vrea. Parlamentul nu funcționează. Comisiile parlamentare nu funcționează. Comisia parlamentară de securitate se joacă de-a Malciș-Kibalciș. Funcția de președinte nu are structuri/elemente legale funcționale de control și contrabalansare.

Statalistul a distrus statul.

A rămas doar kuliokul. Peste Republica Moldova.

Comentarii(2)

    • iuliu Ibanescu

    • 4 ani în urmă

    Trei ruși călătoreau în aceeași cușetă dintr-un tren trans-siberian. Unul dintre ei citea un ziar, în timp ce ceilalți doi spuneau bancuri cu Putin. Enervat de faptul că nu putea citi în liniște ziarul, primul rus s-a hotărât să le joace o festă celor doi. A ieșit discret din cușetă și a comandat însoțitorului de vagon trei ceaiuri, cu mențiunea să-i fie aduse exact peste 10 minute. A reintrat în cușetă și, după nouă minute, le-a spus celor doi:
    – Băieți, ar trebui s-o lăsați mai moale cu bancurile politice in tren. FSB-ul are microfoane în toate cușetele și compartimentele.
    – Rahat, hai să fim serioși! Cine a mai auzit de microfoane în trenuri în zilele noastre?
    – Serios, hai să vă arăt. După care, a spus cu glas tare: „Domnule maior, trei ceaiuri, vă rog!”
    N-au trecut decât câteva secunde și însoțitorul vagonului a intrat cu cele trei ceaiuri. Cei doi călători s-au albit la față și nu au mai scos nici un cuvânt până s-au culcat. Dimineața, tipul glumeț s-a trezit singur în compartiment. Curios, l-a întrebat pe însoâitor unde sunt cei doi. Acesta i-a spus că, în timpul nopții, cei doi au fost săltați de FSB.
    – Bine, bine, dar pe mine de ce m-au lăsat în pace?
    – Domnului maior i-a plăcut poanta cu ceaiul.

    1. @Iuliu Ibanescu: Mulțumim de bancuri. Mai aștept.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt