Blog

Nu e titlul meu. E împrumutat dintr-un eseu care va apărea în curând în colecția Cartier istoric.
Nu trebuie să fii analist politic cu simbrie de la partid sau analist politic cu ghiocel la butonieră. Nu trebuie să ai informații din birourile partinice. Nici măcar nu e nevoie să te uiți la emisiunile politice tv. E suficient să citești câteva știri.
Republica Moldova după 24 februarie 2019.
Luptele se dau pentru validarea sau invalidarea anumitor mandate ale aleșilor.
Oferta PD pentru Acum e o poziționare. Presiunea analiștilor face și ea parte din joc. E cinic și ipocrit. Dar cine are iluzii?
Varianta Acum cu PSRM pentru anumite proiecte sau coaliție scurtă e o naivitate. Care poate fi reală doar într-un câmp politic matur, firesc, dar nu schimonosit.
Lupta adevărată se dă cum și în ce condiții vor face alianță PSRM și PD. Pentru Republica Moldova.
1) Vom rămâne încremeniți în istorie în cazul variantei fericite: PDM + PSRM (socialiștii ca entitate politică). Dar președintele „obosit” are nevoie de aprobarea Kremlinului.
2) Va fi un dezastru pentru cea mai rămas din democrație, dacă PDM va forma majoritatea, ademenind deputați din PSRM, Acum (sunt suficienți 2-3), Șor & independenții.
Indienii canadieni au o tradiție: potloci sau potlock parcă se cheamă. Cu ocaziile mari din viață șeful tribului dăruiește lucruri personale scumpe membrilor tribului. În felul ăsta membrii tribului îi rămân datori. Datoria poate fi spălată doar când un membru al tribului devine atât de bogat încât el poate oferi daruri scumpe altor membri ai tribului.
PD-ul oferă daruri. E potlociul lui.
Potlociul se face și cu ocazia divorțului.
 

Comentarii(2)

    • Alina

    • 5 ani în urmă

    Starea asta postelectorală parcă ar aminti de un divorț – pe furiș, în pofida reflectoarelor aparent omniprezente – de realitate. Nici nu știu ce-i mai rău : încremenirea într-un proiect tembel sau divorțul de realitate.

    1. @Alina: Rămânem într-un concubinaj ascuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt