Topul vânzărilor din ianuarie în Librăriile Cartier
1. Tema pentru acasă de Nicolae Dabija, Editura Pinceps
2. Amos Daragon, stăpânul măștilor de Braian Perro, Editura Cartier
3. Declarația de independență a Republicii Moldova, Editura Cartier
4. Povești auzite de la bunicuța, Editura Epigraf
5. Pagini alese din literatura pentru copii, vol. I, Editura Epigraf
6. Moderato cantabile de Margarite Duras, Editura Cartier
7. 157 de trepte spre iad sau salvați-mă la Roșia Montană de Alexandru Vakulovski, Editura Cartier
8. Bebelușul nostru. Albumul copilului meu, Editura Girasol
9. Patul lui Procust de Camil Petrescu, Editura Gramar
10. Supravietuitor de Chuck Palahniuk, Editura Polirom
Vladimir B.
Ciudat, dar adevărat, Dabija şi Palahniuk îşi împart “polii”; de unde deduc, că moldoveanul e şi mioritic şi radical — deopotrivă! Fire de luptător pentru cauze pierdute…
Gheorghe Erizanu
@Vladimir B.: Eu am fost mirat de Moderato cantabile de Duras. Un top al vânzărilor în RM acu câțiva ani era complet atemporal. Cred că nu apărea nici Dabija, nici Palahniuk, nici Duras. Doar „Poveștile bunicuței” la zece poziții.
catalin codru
ERIZANU,POVESTILE BUNICULUI VORONIN .
catalin codru
erizanu/povestile bunicului voronin,
Gheorghe Erizanu
@catalin codru: Sunt flatat. Dar nu sunt în top.
Vitalie Vovc
locul 3 e tare de tot! ne pregatim de jubileu sau abia acum am realizat ca sintem independenti?
Gheorghe Erizanu
@Vitalie Vovc: Nu e jubileu. După arderea originalului am zis că e bine să se știe ce și cum a fost această Declarație. Azi am avut un vizitator revoltat, care m-a întrebat cu ce drept am editat Declarația de Independență. Adică, era bine dacă uitam de ea. Unii din cei care au semnat-o, acu nu mai vor să recunoască că au semnat-o. Și erau fericiți că a ars. Și …apare semnătura lui. În această Declarație de Independență publicată de Cartier.
catalin codru
snegur a scris memorii,lucinski la fel,acuma ramine voronin,acum urmeraza intrebare,dacaese vre-o carte de voronin ,o luati in consignatie la cartier,sau o editati?
Gheorghe Erizanu
@Catalin Codru: Dacă e o carte bună și va ajuta la înțelegerea fenomenului, atunci nu văd nicio problemă să o edităm sau să o punem în vânzare. În Librăriile Cartier nu s-a vândut și nu vom vinde niciodată Dicționarul lui State. Banii nu se fac pe tâmpenia oamenilor.
moldoveanul
temă pentru acasă n-am mai găsit-o în librării, măcar la ce preţ este?
Gheorghe Erizanu
@moldoveanul: Va fi de mâine în Librăriile Cartier. E un nou tiraj. E la 90 lei.
Gheorghe Erizanu
@Moldoveanul: Rectificare. „Tema pentru acasă” a apărut într-o ediție nouă, legată, la „Literatura și Arta” și costă 75 lei. Deja e în Librăriile Cartier.
vklvsk
mă bucur că 157 de trepte e mai aproape de camil petrescu şi palahniuk, decât de dabija:))
catalin codru
PENTRU UNII CARE IL TOT DISPRETUESC PE DABIJA.DACA NU ERA DABIJA ,VIERU,VATAMANU SI MULTI ALTII,NU ERA NICI ROMANA IN MD ,NICI NOUA GENERATIE DE SCRIITORI,CRITICI LITERARI,STITI UNDE PLECAI VKLVSK?LA LITERATURNII INSTITUT DE LA KIEV,SAU MOSCOVA.TEMA PENTRU ACASA CA O INVIDIE NATIONALA,NU LE DA PACE MULTORA.MOLDOVEANUL CU MINTEA DE APOI,NU MAI E VALABIL.MOLDOVEANUL CU MEMORIA SCURTA ,ASTA E ACTUAL.P.M.
catalin codru
ERIZANU-FOARTE BUN RASPUNSUL.DECI FIECARE CARTE ISI ARE UN APORT,E VALABIL SI IN CAZUL ,,TEMEI,,.
Gheorghe Erizanu
@Catalin Codru: Stați un pic. „Temă pentru acasă” nu se compară cu memoriile nescrise ale lui Voronin. Nici chiar așa. După mine, e foarte bine că a apărut. Și e bine că a scris-o Dabija. Poate astfel literatura va ajunge la cât mai mulți cititori. Din zecile de mii de cititori ai lui Dabija câteva mii sau sute vor fi și cititorii literaturii elitiste. Nu e nimic rău în asta. Lumea are nevoie și de pret-a-porter, și de hout couture.
catalin codru
CRED CA NU AM FOST INTELES CORECT,VORBEAM DE O SITUATIE DI CERCURILE LITERATILOR TINERI CARE PERMANENT IL INTEAPA PE DABIJA CU ,,TEMA,,
Gheorghe Erizanu
@Catalin Codru: Este firesc și e dreptul celor tineri. Așa e de când lumea. Peste 40 sau 20 de ani vor veni alți tineri, care vor spune: Vakulovski, Galaicu, dați-vă la o parte. Venim noi. E un proces firesc. Este important ca cei tineri să fie impertinenți și cei bătrâni înțelepți.
catalin codru
DE ACORD SA VINA MAI REPEDE,SA LE SPUNA PA PA LA ASTIA ,,TINERI,,
vladimir b.
Gheorghe, vorbeşti ca Socrate!
Gheorghe Erizanu
@Vladimir B.: Am îmbătrânit subit.
Vladimir B.
„Literatura și Arta” – a devenit şi editură? Bun.
Vitalie Vovc
@Gheorghe: cam tirziu reactionez, dar… referitor la locul 3: comment-ul meu nu a fost nici intr-un caz o critica editurii. e normal sa fie editate actele fondatoare ale statului (indiferent de atitudinea noastra fata de existenta lui). M-a facut sa reactionez locul sau in top! mai sus decit Vakulovski, Camil Petrescu si Palahniuk!!! simptomatic… Dar am apreciat raspunsul referitor la semnaturi: lol!
Vitalie Vovc
à propos, o idee: departe de librariile din tara (in sensul direct al cuvintului), sufar de pe urma lipsei acute de lecturi bune… nu pot sa-mi completez biblioteca personala cu carte basarabeana decit atunci cind vin pe-acasa… si sint limitat de posibilitatile de transport… ce-ar fi sa faceti un partenariat cu Amazon.com? ar fi si o chestie cu profit, pîna la urma, caci expatriati sint multi, poate prea multi… si va asigur ca proportia celor ce mai citesc carti e mai mare in rindurile lor decit in rindurile Chisinauenilor…
Gheorghe Erizanu
@Vitalie Vovc: Cred că în prima jumătate a anului vom reuși să venim cu ebookuri și cărți pe cele mai importante e-librării. Este un proiect important pentru noi. Vom da de știre.
Nic Arsanca
Pentru Gheorghe Erizanu — De abia aștept, precum și alții așteaptă, ca oricine de oriunde să aibe acces la proiectul ”Cartier e-books.”
(Din nou, cu riscul de a enerva pe unii, iată-le, pline dinspre munte, —> Ă ă Â â Î î Ș ș Ț ț)