Blog

Fotograful Roman Rybaliov citea ieri poemele lui Emil Brumaru. Roman Rybaliov nu cunoaște româna.
Ieri, ca să fug cât mai departe de lucrurile mărunte ale acestei lumi, am dat o poezie de Emil Brumaru. Mi s-a părut mai onest să vin cu o poezie frumoasă decât să mă dau cu părerea despre lucrurile urâte care ni se întâmplă.
Ieri l-am anunțat pe Emil Brumaru că a apărut antologia.
„Ieri m-au anunțat de la Academie, îmi scrie Emil Brumaru azi dimineață, că am luat premiul Mihai Eminescu pentru poezie pe anul 2015, volumul OPERE 5 (Crepusculul civil de dimineață), ed.Polirom.
Vin semne bune unul după altul…”
Tot ieri aflu, de la Ion Druță, că Academia Română inițiază o serie de cărți cu cei mai importanți scriitori români dedicată Centenarului Unirii. Seria va fi deschisă cu Ion Druță.
Ion Druță și Emil Brumaru sunt autori de raftul întâi ai Editurii Cartier. Academia Română are dreptate.
Autor de raftul întâi Cartier este și Claudiu Komartin. România literară are o altă părere. Pe ultima pagină. România literară greșește. Cronicarul de ultimă pagină știe și el de ce. Și eu știu de ce.

Salvează
Salvează
Salvează

Comentarii(2)

    • Timerage

    • 7 ani în urmă

    Bună ziua,
    Dacă ar fi să-i deschideți ochii unui cititor român către literatura lui Druță, ce opere i-ați recomanda? Mulțumesc pentru sugestii!

    1. @Timerage: Aș începe cu „Plecarea lui Tolstoi”, „Biserica Albă”, proza scurtă ș.a.m.d. până la „Căsuța din colț”, cea mai proaspătă carte (amintiri suculente din viața literară a anilor 50 din Chișinău), care va apare în curând la Cartier.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt