Blog

Vladimir Plahotniuc a acordat un interviu săptămânalului independent Timpul. Interviul este semnat D.C.
Adrian Candu, Dumitru Diacov ș.a. marcanți ai PD-ului vor participa în curând, într-un spațiu UE, în prezența unor deputați UE, la o dezbatere despre combaterea știrilor false, manipulării & propagandei (ruse).
Pavel Filip a fost într-o delegație în SUA.
Toate mesajele sunt sau vor fi despre integrarea RM & UE, independența justiției, întărirea democrației și ale libertăților în RM. Iar în unele cazuri RM va fi prezentată ca avangardă a lumii libere.
Ministrul de interne Jizdan ar fi trebuit să participe vineri la înmânarea premiilor Uniunii Scriitorilor din RM. N-a ajuns la Chișinău. Guvernul era în ședință de lucru în provincie. A fost trimisă o reprezentantă a Internelor care a vorbit mult și frumos despre importanța lecturii în rândul polițiștilor.
Publika TV a dat drept „peste 1000 de participanți” la manifestația de duminică. Pânzari, șeful INP, a vorbit la Prime TV de „3000 de participanți.” Forțele de poliție, conform datelor oficiale, au fost în număr de peste 4000 și ceva la manifestațiile de duminică. Din informațiile ziariștilor onești și independenți de la Publika TV reiese că fiecărui manifestant i-a revenit câte trei polițiști. Din știrea de la Prime TV: fiecare manifestant a avut 1,43 polițiști per căciulă.
Ion Ceban & Igor Dodon sunt, de asemenea, îngrijorați de decizia judecătorilor din RM despre invalidarea lui Andrei Năstase ca primar al Chișinăului.
Cornel Ciurea, cel mai activ analist politic, este îngrijorat de decizia instanței judecătorești. Dar el le cere reprezentanților opoziției să fie mai curați ca lacrima și să nu practice metodele neortodoxe ale guvernanților sau ale aliaților lor.
După acest flux de știri mă văd că zic:
judecătorii din RM, cărora le-a fost majorat salariul de mai multe ori ca o panacee pentru independența justiției, sunt independenți, integri, competenți;
politicienii europeni au făcut presiuni asupra politicienilor moldoveni de a se implica în independența justiției RM, dar politicienii noștri au manifestat caracter și nu s-au implicat în justiție;
politicienii noștri regretă decizia celor trei instanțe de judecată, dar, deoarece justiția e independentă, sunt obligați să o respecte;
cei o mie de manifestanți de la PublicaTV și cei trei mii de la PrimeTV au dreptul legal de a manifesta; cei patru mii de polițiști sunt obligați de a-i proteja și de a crea ambuteiaje false în Chișinău, ca manifestația să pară mai mare decât la canalele tv;
judecătorii, polițiștii, politicienii, guvernanții fac tot ce pot și dau tot ce au ei mai bun ca cetățenii din RM să se simtă liberi, suverani, demni și fericiți.
Mă uit pe drumul asfaltat și văd oameni fericiți, suverani, demni și liberi. Doar doi domni, de vreo 40 de ani, probabil, prieteni, discută despre soția unui dintre ei: „Păi, a ta o ridicat coada și s-a dat la el, ia-ți copchilul și las-o nahui. Îi în călduri. Nu vezi?!” „Sunt doar vorbe… N-am prins-o.”
Povestea spune că au trăit fericiți și s-au iubit până la adânci bătrânețe. Nu se știe nimic despre celălalt bărbat. Și nici de ălălalt. Dar pe cine mai interesează asta. Și cui folosește?
 
 

Comentarii(6)

  • Marius

  • 6 ani în urmă

  Tov Ciurea e din pepiniera IDIS Viitorul. Multumesc mult acestui think thank pentru atitudine civica constanta. Patria le va pune monumente.

  1. @Marius: Nu mai e de doi ani.

 1. Am trait zilele astea o profunda tristete. Si nu doar atat. O uluiala nesfarsita. O furie muta. Cata perfidie! Cat debilism! Dar chiar in halul asta? Daca au facut-o o data, o vor mai face si de acum incolo. Am vobit in sat cu oameni care l-au votat pe Dodon, pana si ei sunt contrariati. Asa ceva nu s-a mai vazut. Imi aduc aminte acum de scoaterea lui Usatai din cursa electorala in 2014. Si atunci a fost un act de o gravitate majora. Nu s-a mai auzit nimic de “tetoristii” de atunci, de arme si eventualul lor asalt. Nici o condamnare. O inscenare la fel de perfida ca voturile lui Usatai sa ajunga la Dodon. Ce ar trebui sa se intample in Md ca acest regim sa crape?

  1. @Talex: Sunt două variante: 1) moarte firească, lungă și chinuitoare prin îmbătrânire și dureri de oase; 2) moarte accidentală & rapidă. Nici Imperiul Britanic nu a fost veșnic. Atât că a durat vreo 500 de ani.

  • Marius

  • 6 ani în urmă

  Foarte bun si trist comentariu. Multumesc.
  Fix big brother ne fac, doar ca in forma teatralizat perfida, zimbindu ne continua si avind back up de la gloriosii lor experti, tv-uri etc. Bine ca se dau premii regulat. Dar cine din toti scriitorii astia va avea curaj sa scrie despre societate, despre politics…

  1. @Marius: Scriitorii combat. Simțiți ce Front Doi Ucrainean e pe Prut? Încă un pic și iau Kremlinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt