Blog

„Astăzi fac 17 ani. Până la 7 ani, când nu înțelegeam prea multe, aveam dreptul să-mi aleg alesul. Fiind copilă îmi plăcea dantela, dulciurile și Ștefan cel Mare. Prima mea iubire era ca un copil. Îi plăceau torturile. Îi stătea bine cu prosoape. Și citea ”Frații Jderi”. Lumea îi spunea Mircea Snegur.
A doua mare iubire a fost un tip înalt, subțire și cu păr ondulat. Dar l-am ales pentru bancurile pe care le știa. Avea câte unul pentru fiecare moment din viață. Și citea Montesquieu. Lumea îi spunea Petru Lucinschi. L-am iubit. Și el m-a iubit. Până în iulie 2001.
La nici 7 ani împliniți mi s-a interzis să visez. De atunci n-am mai ales pe nimeni. Mi-a fost arătat unul. Mi s-a spus că ăsta-i cel prorocit. În primii patru ani nici nu s-a atins de mine. Nu m-a iubit. Și nu l-am iubit. Era cu mine, dar umbla cu altele.
Când mi-au apărut coșurile, mi-a spus, că voi trăi cu o femeie. Eu n-am vrut să merg împotriva lui Dumnezeu. Și de atunci în fiece zi sunt bătută și violată.
Azi fac 17 ani. Vreau și eu să iubesc. Vreau și eu să fiu iubită. Îmi dau deja seama că feți-frumoși pe cai albi nu există. Și bărbații sunt ca locurile în parcare. Cele mai bune au fost deja ocupate. Dar dați-mi dreptul la vis. Cel puțin odată în patru ani.”
Așa spunea Constituția cu doi ani în urmă. După doi ani tot aia spune.

Comentarii(8)

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  ce text sunbru!parca e din ultimul roman a lui vakulovski.

  1. @catalin codru: Poate unul dintre frații Vakulovski să scrie textul Constituției.

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  numai nu alexandru.poate mihai?

  1. @catalin codru: Trebuie de lăsat un loc, atunci când ajungi în impas, de unde o poți trimite la origini. Constituția noastră e ca primul roman al lui Alexandru Vakulovski.

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  asa da,de acord!!!

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Constitutia e violata, tara e schiloada, statul e impotent, dar oligarhii triumfeaza.

  1. @Mircea: De aia și triumfă. Nu poate defila „Mafia” & Oligarhia într-un stat potent și puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt