Blog

Uniunea Scriitorilor din Moldova a aprobat vineri un nou statut.
Președintele a oferit carnete  tinerilor scriitori Ion Ungureanu, Nicolae Mătcaș, Ion Vicol, Ionel Căpiță, Vasile Șoimaru, Boris Vasiliev.
Arcadie Suceveanu, președintele, și-a prezentat raportul. Pe timpul lui Cimpoi a fost foarte rău. Mihai Cimpoi a părăsit sala.
În martie Literatura și Arta a scris că pe timpul lui Suceveanu e foarte rău. În martie Jurnal de Chișinău a scris că pe timpul lui Cimpoi a fost foarte rău.
În aceste timpuri rele scriitorii au pierdut cititorii.

Comentarii(4)

  • tanya

  • 12 ani în urmă

  Domnule Erizanu, revin la intrebarea mea dintr-un comentariu anterior. Am avut tot timpul impresia, nu si certitudinea, ca in limba romana titlurile cartilor se scriu cu caractere italice fara ghilimele. Ati putea sa-mi dati un reper referitor la regulilie ortografice ale limbii romane conform caruia titlurile cartilor se scriu intre ghilimele? Multumesc.

  1. @tanya: Nu este o regulă fixă. Titlurile se evidențiază fie prin ghilimele, fie prin aldine, fie prin cursive. Tradiția scrisului de mână impunea ghilimelele. Era digitală impune cursivul. Nu e nimic epocal și nu e niciun dezastru în oricare opțiune.

  • catalin codru

  • 12 ani în urmă

  e ca in bancul ala vechi cu rusii si nemtii care se tot luptau intre ei pina intro zi cand a venit padurarul si a facut ordine.se cauta un padurar!

  1. @catalin codru: Nici nu știu dacă e nevoie de pădurar. I-ar fi lehamite și lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt