Blog

În căutarea lui Virgiliu,  moldovenii au furat al XXXV-lea cânt. Au cucerit a cincea vale. Și au plodit-o cu pedofili castrați. Au interzis intrarea homosexualilor în valea lor. S-au supărat pe un sondaj latin. Care a zis că valea a cincea e plină de iubărețe.
Așa greu, prin cele șapte brâie ale purgatoriului, au găsit moldovenii și Serafima Cozonac omul de vineri pentru valea a cincea.
E bine să se știe, totuși, că desfrânații, lacomii, zgârciții și risipitorii, mânioșii, ereticii, sâlnicii, sinucigașii, hulitorii, sodomiții, cămătarii, pezevenghii, seducătorii și lingușitorii, simoniacii, ghicitorii, pungașii, ipocriții, hoții, sfătuitorii de rele, ursitorii de dezbinări, calpuzanii, trădătorii sunt proprietatea lui Dante. Din Divina comedie. Volumul întâi. Ei sunt adunați în alte văi. Și-n alte ceruri.
A mai fost un epigon a lui Dante. Care s-a oprit la volumul I. Nikolai Vasilievici Gogol. „Infernul” lui s-a numit  Suflete moarte.
Cărțile au fost în Librăriile Cartier. Dar sunt foarte periculoase pentru lectură. Și pentru binele genetic al națiunii e bine că au dispărut. Sau sunt pe cale de dispariție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt