Blog

Uniunea Scriitorilor din Moldova a trimis o scrisoare: scriitorii care au publicat cărți în 2018 să le aducă personal la sediul USM, în trei exemplare, pentru juriul USM. În mod birocratic & încăpățânat ca un animal cu patru copite, trimit, ca și în anii precedenți, o scrisoare, însoțită de câte un exemplar de titlu Cartier 2018, la sediul USM. Pentru juriu. Privesc Premiile USM, romantic și naiv, ca o apreciere a autorilor, ca un sistem de valori fără corupție intelectuală, ca o modalitate de promovare a lecturii. Nu am inclus în listă cărțile autorilor din România, apărute la Cartier. Nu sunt membri ai USM. Și atunci nu insist (suntem o literatură română în proiectele de tam-tam, în spiritul public al Academiei Cațavencu și în dividende cu onoruri de români puri și cu o singură soluție: Unirea) romanul Sebastian de Gelu Diaconu, cu volumele pentru copii: Moara de frig de Dan Coman, Catrina și Marele Domn-Somn de Alina Purcaru, Melcușorul de Lavinia Branitște, Bunica cu patru aripi de Robert Șerban, Călătoria lui Medilo de Ioana Nicolaie.
Dintre autorii Cartier pot ajunge personal la sediul USM: Constantin Cheianu, Igor Guzun și Emanuela Iurkin (care sunt în RM). Pentru Mihail Gh.Cibotaru ar fi un chin să se deplaseze la USM. În rest, la Chișinău ajung ușor  și diafan Tatiana Țîbuleac din Paris, Oleg Serebrian din Berlin, Valeriu Loghin din Paris, Ion Druță din Moscova, Valentin Dulce din New York, Mircea Blajin din Amiens.
Proză:
Către voi, prin lumina întunericului, de Mihail Gh.Cibotaru
Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac
Woldemar, de Oleg Serebrian
Ultima amantă a lui Cioran, de Constantin Cheianu
 
Poezie:
Adio, lucruri!, de Igor Guzun
studii caligrafice, de Valeriu Loghin
 
Eseu/Memorii/Publicistică:
Căsuța de la Răscruce, de Ion Drută
 
Debut:
Câinele de bronz, de Emanuela Iurkin (proză)
Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce (poezie)
Culoarea frontierelor, de Mircea Blajin (eseu)
Culoarea frontierelor literaturii române din RM a ieșit din țarcul RM. Doar trebuie să ridici privirea. Un pic. Nici zeppelin nu-ți trebuie.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt