Blog

Marea Britanie a fost un imperiu. După 24 iunie 2016 a devenit o insulă.
Note de subsol:

 1. Pentru a câștiga o luptă internă de partid David Cameron a promis că va organiza un referendum pentru menținerea sau ieșirea Marii Britanii dun UE. Era anul 2013. David Cameron a câștigat lupta internă de partid. Atunci. În 2016 pierde și partidul, și Marea Britanie. În timpul campaniei este adeptul menținerii Marii Britanii în UE.
 2. Boris Johnson, fostul primar al Londrei și cel mai bine plătit jurnalist britanic pentru o rubrică săptămânală de ziar, cu studii și la Școala europeană din Bruxelles, pentru aceeași luptă internă de partid, este avocatul ieșirii Marii Britanii din UE. Nu are susținere nici în cadrul propriei familii. Dar a câștigat lupta internă de partid. Probabil, va prelua conducerea conservatorilor după Cameron. Și insula.
 3. Ziarele de calitate, și cele de dreapta, și cele de stânga  (The Times, Financial Times, The Guardian) au militat pentru menținerea Marii Britanii în UE. Tabloidele (The Sun, Dailly Mirror) au militat pentru ieșirea Marii Britanii din UE.
 4. Farage, exponentul naționalismului populist și primitiv, a promis că banii pe care Marea Britanie îi cotiza pentru UE vor fi direcționați în educație și sănătate. În timpul campaniei. Azi a declarat că a fost doar o glumă.
 5. Trump a salutat decizia britanicilor. Maria Zaharova, vocea blondă a Kremlinului, le-a prezis ehidno europenilor, dacă nu vor asculta vocea rațiunii de la Moscova, și alte exit-uri.
 6. Republica Moldova, chiar dacă ministrul finanțelor noastre zice că nu ne va afecta Brexitul, va fi lăsată și uitată ca o necunoscută. Și ca o amintire vagă. Și urâtă.
 7. Politicienii mărunți fac țările mari mici.

 

Comentarii(2)

  • arcadie

  • 8 ani în urmă

  referitor la ‘gluma’ din (4) – vreo sursa, ceva-ceva?

  1. @arcadie: Scuze. Cred că nu mai aveți nevoie de surse. Văd că au plecat toți brexiții la hodină. Că și-o merită. A mai rămas unul, stângist până la stalinism, dar zice că e laburist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt