Blog

Sunt cele mai vândute cărți în Librăriile Cartier. Coelho ar intra într-un top 30. Ceea ce ne bucură. Cititorii și cumpărătorii Cartier sunt oameni inteligenți.

Aureliu Busuioc este marea revelație a topului. E al doilea motiv de bucurie. Scriitorii buni basarabeni pot fi vânduți. O demonstrează și prezența în top a romanelor lui Em.Galaicu-Păun și cea a lui Oleg Serebrian.

Al treilea motiv de bucurie: e primul an când printre auxiliare didactice, pe care nu le includem în top, intră la concurență directă lectura. Cea din plăcere.

Al patrulea motiv de bucurie. Suntem buni. Selecția cărților ne onorează. Și respectăm gustul elevat al cititorului Cartier.

Al cincelea motiv de bucurie. Proiectul Aureliu Busuioc a fost un pariu cu piața de carte. Putem readuce în prim-plan un bun scriitor fără a cerși subvenții. De oriunde. De orice fel. Și Aureliu Busuioc a acceptat înțelegător pariul editorului.

În 2013 vom continua seria Aureliu Busuioc. Și vom încerca să readucem în prim-plan încă trei prozatori basarabeni importanți. Prin proiectele editoriale Ion Druță, Vladimir Beșleagă și Vasile Vasilache.

Al șaselea motiv de bucurie. Deținătorii de drepturi (în unele cazuri urmașii) ai scriitorilor noștri canonici sunt oameni inteligenți. Spre deosebire de unii urmași/deținători de drepturi de autor din România. Care i-au ucis pe scriitori. Editorii știu de ce.

Topul celor mai vândute cărți în Librăriile Cartier în 2012:

1. Noul Machiavelli de Jonathan Powell

2. Și a fost noapte… de Aureliu Busuioc

3. Singur în fața dragostei de Aureliu Busuioc

4. Bunele maniere de Angela Cara

5. Țesut viu. 10×10 de Em.Galaicu-Păun

6. Cântecul mării de Oleg Serebrian

7. Poezii de Mihai Eminescu

8. Hronicul Găinarilor de Aureliu Busuioc

9. Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde

10. Lătrând la lună de Aureliu Busuioc

Comentarii(10)

    • dandy

    • 12 ani în urmă

    AL saptelea motiv de bucurie: in RM bunele maniere redevin trend. Fie si ca text pentru lectura. Indraznesc sa cred ca e un semn bun.

    1. @dandy: Sperăm. Merci mult.

    • andreip

    • 12 ani în urmă

    Gheorghe, pentru a intelege mai bine textul de mai sus, poti sa ne spui in cate exemplare ati vandut prima, a cinvea si ultima carte din top? ori vrem prea multe sa stim? 🙂

    1. @andreip: Nu vreți multe. Sigur, aș fi bucuruos ca să fiți printre cei care au cumpărat aceste cărți. În topul de sus e vorba de câteva sute de exemplare vândute. La coadă e vorba de circa o sută-două exemplare.

    • andreip

    • 12 ani în urmă

    gheorghe, rusinea mea 🙂
    n-am cumparat nici o carte din cele enumerate, chiar daca pe powell il citisem pe kindle in engleza pana la punctul unde m-a plictisit si am pierdut interesul.

    1. @andreip: Înseamnă că s-au vândut 389 de exemplare. L-am scos pe al tău. Cam pe acolo ar fi cifrele. E un post mai vechi. Nu pot să spun exact.

    • Nick Arsa

    • 12 ani în urmă

    Munca bună a unui bun manager de companie de carte (a se citi om de afaceri) a lui Gheorghe Erizanu continuă să rodească, an de an, sezon de sezon, mereu, așa cum a început a fructifica încă de la începutul existenței Editurii Cartier din 1995.

    1. @Nick Arsa: Nu știu. Se putea și mult mai bine.

    • Nick Arsa

    • 12 ani în urmă

    De fapt, de multe ori, metoda “by trial and error” dă rezultate.
    Și apoi ar trebui să fie urmată, mereu, de ajustări constante și reglări de precizie făcute din toate butoanele fine aflate la dispoziție.

    1. @Nick Arsa: Butoanele fine doar reproduc realitatea.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt