Blog

Nu-mi place Proust. Dar azi mă voi apuca de În căutarea timpului pierdut. Sunt multe pagini. Se citește greu. Mult. Apăsător.
Dar Swanul lui Proust are un avantaj. Niciun blogger, niciun expert politic, niciun politician, niciun vip moldovenesc nu l-au citit.
Și nu vor fi comentarii.

Comentarii(11)

    • catalin codru

    • 11 ani în urmă

    NE-ATI OMORIT CU PRUST)))

    1. @catalin codru: E mai bine să mori de Proust decât de prostie.

  1. Dle Erizanu, ii dau tarcoale si eu de ceva vreme, dar Proust e ca Tarkovski, nu-l poti citi oricand si oriunde.
    o curiozitate – il cititi sau il recititi? 🙂

    1. @talex: Îl recitesc. Altfel nu spuneam că nu-mi place. Sunt, alături de Vasile Gârneț, unul dintre cei puțini care l-au citit pe Proust. Am citit ca un prost cam toată literatura canonică universală, română și moldovenească. După liste stabilite din timp. Metodic. Uneori, fără plăcere.

    • Zenu

    • 11 ani în urmă

    Din propoziția 8-a reiese că eu nu-s blogger. 🙂
    Partea bună la Proust este că după primele 300 de pagini se citește foarte ușor. Adevărat că eu după Swann nu m-am încumetat să verific cum se citesc celelalte 6 volume.

    1. @Zenu: Nu ești blogger. Conform propoziției 8. Ca să fii blogger în RM trebuie să scrii agramat și să utilizez cuvântul „bleagi/bleadi” la sfârșit.

    • Virgil

    • 11 ani în urmă

    Mai e un text greu de citit, mu(l)t şi apăsător pe care “niciun blogger, niciun expert politic, niciun politician, niciun vip moldovenesc nu l-au citit”: Constituţia RM…

    1. @Virgil: Și-i scurtă. Dar nu se citește. Constituția RM e tipărită în broșuri, corp de literă mic, ca o carte de duzină. E firesc că nimeni nu vrea să citească așa ceva.

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    Domnule Erizanu,
    Provocarea dumnevoastra de a citi sau re-citi Proust imi sta pe suflet. Mi-a fost greu la citit acum 36 – 37 de ani, cand m-am “straduit” sa fiu “matze fine” si sa-l citesc. Singura impresie cu care am ramas este un anumit fel de o sofisticare de tip labirintic, care atarna ca o piatra de moara. Regret, dar nu-l voi mai re-citi.

    1. @Nic Arsa: Nu merită recitit Proust. Păcat de traducerea Irinei Mavrodin.

    • catalin codru

    • 11 ani în urmă

    Gheorghe Erizanu@ prefer sa mor prost ,cate odata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt