23 decembrie

Lansarea romanului “Pe contrasens”, de Oleg Serebrian

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

bd.Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126
Chișinău,2060Moldova, Republic of
23 decembrie 2021
18:15 - 19:30


Joi, 23 decembrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea romanului Pe contrasens, de Oleg Serebrian, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.
Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Alături de autor vor participa:
Maria Șleahtițchi, scriitoare
Virgil Mărgineanu, regizor
Lucia Țurcanu, critic literar
Moderator: Em. Galaicu-Păun, redactor-șef al Editurii Cartier
„Nu mai aveam nicio cale de retragere. De fapt, ca să fie clar: nu am luat decizia de a muri pentru că mi s-a urât viața și nici din pricina groazei devastatoare de repetarea experiențelor prin care trecusem la Sachsenhausen, ci pentru că am înțeles cum am trăit și că nu mai puteam trăi nici astfel, nici altfel. Ne luăm zilele atunci când nu mai avem pentru cine sau pentru ce exista. În viață ne ține fie dragostea și grija pentru cineva, fie sentimentul unei datorii, certitudinea unei meniri. În momentul când constați că nu ai nici una, nici cealaltă, ajungi la punctul zero, descoperind abia atunci că moartea e o fatalitate, iar viața o șansă unică. Cât suntem tineri, nu pricepem în ce măsurănașterea noastră a fost un accident improbabil și nici măcar faptul că odată născuți, moartea ne așteaptă neîndoielnic. Ne trăim anii cei mai buni ca și cum am scrie viața pe ciornă, îmbătându-ne cu iluzia că va veni odată un moment, marele moment al vieții noastre, când o vom așterne pe curat, și numai când începem coborârea realizăm că viața se trăiește într-o singură redacție – de la început până la sfârșit. Nu razi nimic din ea.” (Oleg Serebrian)
Oleg SEREBRIAN (n. 1969) este scriitor, istoric, politolog şi diplomat. Este licențiat în istorie și drept al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (1992) și magistru în relații internaționale al Institutului European din Nisa (1993). A urmat specializări la Școala Națională de Administrație din Paris și la universitățile din Edin¬burgh şi Birmingham. În 1998 a susținut doctoratul în științe politice.
În 1998-1999 a fost purtător de cuvânt al MAE al Republicii Moldova, între 1999 şi 2005 a fost prorector al Universității Libere din Moldova, fiind ulterior profesor invitat la diverse centre universitare din Europa de Vest și SUA. În 2010-2015 a fost Ambasador al Republicii Moldova în Franța și pe lângă UNESCO, iar din 2015 este Ambasador al Republicii Moldova în Germania. Din 2013 este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Pentru activitatea academică și publicistică a fost decorat de președintele român Emil Constantinescu cu Ordinul Național „Steaua României” (2000) și de președintele francez François Hollande cu Ordinul Național de Merit (2015). În anul 2012, pentru romanul Cântecul mării (Ed. Cartier, 2011), a fost distins cu premiul special al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.
Cărți publicate la Editura Cartier: Politosfera (2001), Politică și geopolitică (2004), Geopolitica spațiului pontic (2006, ediția a II-a; 1998, ediția I, Cluj), Cântecul mării (roman) (2011, 2012, 2018), Rusia la răspântie (2014, 2019), Woldemar (roman) (2018, 2019), Pe contrasens (roman) (2021).

Pe contrasens, de Oleg Serebrian (Rotonda). Broșată, 532 pag. Preț:49RON/199MDL
Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe https://cartier.md/
Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe https://cartier.md/
Rugăm să respectați condițiile impuse de starea de urgență în sănătate pentru a putea intra în librărie (certificat vaccinare, test, dovadă anticorpi). Masca este obligatorie. Aveți grijă de sănătatea Dvs și a celor dragi.

În Rotonda au mai apărut:
Hotel California (proza scurtă), de Constantin Cheianu
Era lumină, era vânt (proză scurtă), de Mariana Codruț
Fete pierdute (eseu), de Alexandru Cistelecan
Punctul sensibil (eseu), de Vasile Popovici
China mea din viață și din cărți (eseu), de Tatiana Ciocoi
Cel care așteaptă (eseu), de Arthur Suciu
Ard pădurile (roman), de Paula Erizanu
Margareta noastră (roman), de Dumitru Crudu
Prematur (poeme), de Miruna Vlada
Scrâșnetul dinților (poeme), de Șerban Axinte
Rupere de nori (poeme), de Marcela Benea
Canon (roman), de Ghenadie Postolache
Idei și fantasme. Lecturi în hialin (eseu), de Adrian Ciubotaru
Narațiuni ale erosului (eseu), de Nina Corcinschi
Dependența (roman), de Constantin Cheianu
Critice. Arheul Marginii și alte narațiuni critice (eseu), de Andrei Țurcanu
Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la “Cuvîntul”, de Laszlo Alexandru

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt