29 februarie

Lansarea antologiei de poeme Avatar venețian, de Eugenia Bulat, apărută la Editura Polisalm

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

bd.Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126
Chișinău, 2060 Moldova, Republic of
29 februarie 2024
18:15 - 19:00

Avatar venețian, de Eugenia Bulat, la Librăria din Centru

Joi,  29 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea antologiei de poeme Avatar venețian, de Eugenia Bulat, apărută la Editura Polisalm.

Preț promoțional în ziua lansării.

Sesiune de autografe.

Alături de autoare vor vorbi:

Ion Hadârcă

Claudia Partole

Maria Saharneanu

Victor Buruiană

Moderatoare: Nina Corcinschi

„Poezia Eugeniei Bulat este o poezie totală. Ea nu se citește: se trăiește. Nu se înțelege: se asimilează. Nu se cântă: se ascultă așa cum te-ai scufunda într-o simfonie. Nu se imaginează: se revarsă peste tine precum un film tridimensional. Ea cuprinde în sine totalitatea mișcărilor sufletești. Este esențială și selectă, dar acoperă orice extensie a spiritului, fără să risipească niciun element din care respiră zborul uman.” (Francesco BALDASSI)

„Un asemenea tip de discurs «interfrontalier», o astfel de anamneză – care învederează patria amintirilor şi spațiul mai amplu al semnificațiilor şi corespondențelor, tinzând spre Unitate, spre întoarcerea acasă la un nivel superior – reprezintă nucleul poeziei sale. Toate scrierile mele sunt, de fapt, tot atâtea întoarceri acasă, ar putea declara poeta, fără riscul de a exagera.” (Geo VASILE)

EUGENIA BULAT s-a născut la 19 septembrie 1956 în comuna Sadova, regiunea Ungheni, R. Moldova. Şi-a urmat studiile la Colegiul de Construcţii din Chişinău, la Universitatea de Stat din Chişinău şi la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă.” A lucrat în calitate de profesor, jurnalist, editor. A fondat cenaclul literar „Iulia Hasdeu” şi revista „Clipa siderală”, publicaţie de cultură sprijinită de Institutul Cultural Român din Bucureşti. Este membru al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova şi din România.

Cărţi de poezie: „La Putna mi-e drumul”, „Poeme de pe Valea Plângerii”, „Silabisind în tainele iubirii”, „De dor de voi”, „Stalactite”, „Scrisori de dragoste din Oraşul Libertăţii”. Editor al colecţiei „Sclipiri siderale”, autor al studiului asupra poeziei preuniversitare „Erupţia rostirii sau Generaţia Clipei siderale”.

Pe 15 aprilie 2009, pe lângă Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică „N. Iorga” din Veneţia, a fost organizată prezentarea volumului „Veneţia ca un dat sau Jurnalul unui evadat din Est” (Editura „Cartier”, 2008), autor Eugenia Bulat (poetă, R. Moldova), cu participarea Gabriellei Molcsan (traducătoare, Roma), Annei Lombardo (poetă, Veneţia), Iurie Bojoncă (poet, R. Moldova), Gabrielle Stoppani (profesor, Mestre), Petru Dinjos (muzician, R. Moldova).

Ion HADÂRCĂ este scriitor. Cel mai recent volum: Ruinele și runele războiului. Cronica primelor 101 zile de agresiune rusă, Editura Prut Internațional, 2023.

Claudia PARTOLE este scriitoare. Cel mai proaspăt volum publicat: Fraierul, Editura Lumina, 2021.

Maria SAHARNEANU este jurnalistă.

Victor BURUIANĂ este interpret de muzică folk.

Nina CORCINSCHI este critic literar. Cea mai recentă carte publicată: Realitatea ca hologramă, Editura Cartier, 2022.

Avatar venețian, de Eugenia Bulat. Broșată, 288 pag. Preț: 169 MDL/ 39 RON.

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt