13 noiembrie

Lansare de carte online: Și-am să devin erou, de Gheorghe Erizanu

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

Online
13 noiembrie 2023
19:00 - 20:00

Lansare de carte online: Și-am să devin erou, de Gheorghe Erizanu
Luni, 13 noiembrie, ora 19.00, vă invităm la lansarea online a volumului Și-am să devin erou, de Gheorghe Erizanu, apărut la Editura Cartier, colecția Rotonda. Alături de autor vor participa : Armand Goșu, Alina Radu și Ileana Rachieru.
Moderatoare: Mariana Rață.
Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești.
Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.

„Stilul ironic, tăios, precis în observații și aprecieri, face din blogogramele lui Gheorghe Erizanu o lectură palpitantă, cu efect de trezire bruscă, de resuscitare a spiritului critic și de revigorare a bunului-simț.” (Nina Corcinschi)
„Și-am să devin erou. Texte egoiste cuprinde texte scrise în perioada iunie 2017-aprilie 2023. Poate intervalul cel mai dramatic din istoria Republicii Moldova de după conflictul de la Nistru din 1992: schimbări de guverne, orientarea către Occident, pandemia și, de un an și jumătate, războiul de la graniță, din Ucrania. De care depinde, clar, soarta sa în următorii mulți ani. De aceea, calitatea de martor credibil este esențială. Iar Gheorghe Erizanu este un astfel de martor. Un intelectual care nu doar observă, ci își asumă și o atitudine clară. Reacționează cu armele sale, care sunt cele ale unui excelent editor și ale unui intelectual pentru care a nu păstra tăcerea în momentele-cheie este o obligație civică, dar și deontologică.” (Bogdan Crețu)
„Gheorghe Erizanu a scris un foarte frumos roman pe care l-a ascuns dibaci în cronologie și tematici aparent obișnuite. O carte a timpului sucit din partea asta de Europă și un soi de carte a cărții. Am citit ieri și azi, aș mai fi citit, dar am terminat. Pot acum să-l citesc invers, probabil procedeul cu cronologia funcționează și așa.” (Cristian Fulaș)

GHEORGHE ERIZANU s-a născut la 8 iunie 1967 în Cigârleni, Ialoveni. Licențiat al Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova (1991). Din 1987 până în 1995 a lucrat ca reporter, redactor, secretar de redacție în presă. Din 1995 este director al Editurii Cartier.

A debutat în 1995 cu volumul de reportaje Carte orange, Editura Arc, urmat de Miercuri când era joi (blogograme), Editura Arc, 2012 (Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova), Ce spun cărțile. Bookiseli, Editura Cartier, 2012, Ce spun cărțile. Alte bookiseli, Editura Cartier, 2014 (Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova); Texte egoiste, Editura Cartier, 2017.

Armand GOȘU este expert în spațiul ex-sovietic. Cele mai recente cărți publicate: Rusia, o ecuație complicată, (ediția a II-a, adăugită cu cele mai recente texte despre războiul din Ucraina), Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei (ediţia a II a, revăzută şi adăugită), apărute la Editura Polirom, în 2022, și Putin împotriva Occidentului, Editura Polirom, 2023.

Alina RADU este ziaristă, fondatoarea și directoarea Ziarului de Gardă.

Ileana RACHERU este doctor în științe politice (Universitatea din București) și expert în spațiul ex-sovietic.

Mariana RAȚĂ este producătoare tv și prezentatoarea emisiunii Cutia Neagră, la TV8.

Și-am să devin erou. Texte egoiste, de Gheorghe Erizanu (Rotonda). Broșată, 256 pag. Preț: 39 RON/169 MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe cărturesti.ro, cartier.ro sau cartier.md:

Și-am să devin erou


https://carturesti.ro/carte/si-am-sa-devin-erou-2210501976?p=4

Și-am să devin erou

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt