2 martie

Dicționar poliglot de aforisme și expresii latine, la Librăria din Centru

Loading Events
  • This event has passed.

Despre eveniment

bd.Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126
Chișinău, 2060 Moldova, Republic of
2 martie 2023
18:15 - 19:00

Dicționar poliglot de aforisme și expresii latine, la Librăria din Centru
Joi, 2 martie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Dicționar poliglot de aforisme și expresii latine, de Eugenia Mincu, Dorina Macovei, Natalia Rotari și Cristina Negru, apărut la Editura Cartier, colecția Cartier dicționar, coordonată de Valentin Guțu.
Preț promoțional în ziua lansării. Sesiune de autografe.
Alături de autori, vor participa:
Alexandru Cosmescu
Nina Corcisnchi
Ana Vulpe

Moderator: Em. Galaicu-Păun
„În condițiile actuale, în care se constată creșterea interesului pentru studiul unor limbi ce fac parte din familii diferite, se impune necesitatea unui Dicționar poliglot de aforisme savante. Adunând un material bogat, dicționarul cuprinde un inventar de circa 1800 de aforisme și expresii latine, echivalate în limbile română, engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, rusă și bulgară. Remarcându-se prin accesibilitate și ţinută știinţifică impresionantă, lucrarea se impune nu numai ca o contribuţie valoroasă la cercetarea aforismelor latine, ci și ca o sursă pentru lucrări similare, constituind o treaptă pentru alte cercetări în acest domeniu. Menționăm faptul că Dicționarul poliglot de aforisme și expresii latine este o lucrare realizată de către specialiști în lingvistică și terminologie, prin cercetări colective, validată de competența lectorilor selectați pentru inventarul din fiecare limbă, și este o sursă lexicografică recomandabilă tuturor cititorilor”. (dr. hab. Inga Druță)

Eugenia MINCU, doctor habilitat în filologie, conferențiar universitar, cercetător științific principal la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. A publicat manuale pentru mediciniști și alte lucrări filologice: Afixoidele în limba română (2009), Terminologia medicinalis Romaniae (2017) Arhitectonica terminologiei medicale în limba română. Mic dicționar de elemente și dublete terminologice (2020).
Dorina MACOVEI, doctor în filologie, științific coordonator la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, lector la Departamentul de Limbă Engleză și Limbă Franceză Specializată, USM. Cea mai recentă publicație este Terminologia ecologică în limba română. Analiză lexical-funcțională (2020).
Cristina NEGRU, cercetător științific stagiar la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”.
Natalia ROTARI, doctorandă, cercetător științific stagiar la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”.
Alexandru COSMESCU, filozof. Cea mai recentă carte publicată: Un spațiu blând, care mă primește cum m-ar îmbrățișa (poeme), Editura Cartier, 2017.
Nina CORCINSCHI, critic și istoric literar. Cea mai recentă carte publicată: Realitatea ca hologramă (eseuri), Editura Cartier, 2022.
Ana VULPE, cercetător științific, a coordonator Dicționarul limbii române actuale (cu sinonime, antonime, paronime, exemple) în 4 volume, Editura Știința, 2022.
Emilian GALAI-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.

Dicționar poliglot de aforisme și expresii latine, de Eugenia Mincu, Dorina Macovei, Natalia Rotari și Cristina Negru (Cartier dicționar). Legată, 304 pag. Preț: 59 RON/ 249 MDL

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
De asemenea, poate fi comandată și online pe cartier.md și cartier.ro.

Intră în cărți pe cartier.md sau cartier.ro
Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier
și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt