Blog

În ajunul alegerilor prezidențiale (parlamentare sau locale) politicienii moldoveni îl trag pe Dumnezeu de poale. Să-l aducă aici, în Sieranevada. Să-i pună talpa în curtea partidului. Ca nimbul lui Dumnezeu să irizeze roze, steluțe, gemeni, hulubași sau alte orătănii vajnice.
Komsomoliștii ateiști de ieri, oportuniștii de azi, fac coadă la ortodoxie ca să împrumute pentru călăritul electoral prin sate un Duh Sfânt. Ipocriți în crez, strâmbi în valori, se dau pentru o lună de zile drept buni samariteni.
Academia de Științe a Moldovei face consilii ecumenice cu Mitropolia Moldovei, dându-le drept conferințe științifice.
Maia Sandu e învinuită că a interzis o capelă în incinta unei instituții de învățământ. Propaganda nu are nevoie de alineatul 8, articolul 35 din Constituție: „învățământul de stat este laic”. Propaganda nu are nevoie de logică, „valori și principii”.
Parcă am intrat în Stația Spațială Internațională „Soiuz”. Cu moaștele-cosmonaut ale Sfântului Serghei Radonejski, care au fost plimbate de cosmonauții ruși 178 de zile în spațiu cosmic în 2008-2009; în 2010 resturile Sfinților Fiodor Stratilat și Fiodor Tiron au fost, de asemenea, cosmonauți; în 2011 – 2013 cosmonauți au fost scheletele Sfinților Filip, Piotr și Gheorghii; acum e rândul moaștelor Sfântului Serafim să fie cosmonaut.
Dumnezeu este laic. Iubește oamenii. Lemnul. Valorile. Și spațiile mici. Nu-l trageți în jos. Sfinții sunt plimbați pe sus.
Dumnezeu există.
Și trăiește în Bruxelles.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt