Blog

Un profesor de fizică din raionul Drochia s-a dus în excursie în Iași cu elevii din clasele mari. Era sfârșitul anilor 90. Toate gheretele de cărți, care erau lângă fiecare tei de pe Copou, aveau în vânzare două volume, format mare din Pendulul lui Faucault de Umberto Eco, apărute la Pontica, parcă.
Profesorul de fizică a avut o iluminare. Va cumpăra pentru toată școala Pendulul lui Faucault. Și le va da elevilor să rezolve probleme la fizică până în pânzele albe. Volumele erau grosuțe. Mari.
Așa au ajuns 60 de exemplare din  Pendulul lui Faucault într-o școală din Drochia. Nămeții din Drochia nu au nimic cu Pendulul. Nici cu PR-ul. Nici cu problemele de fizică. Nici cu romanul lui Eco.
Probabil, sunt ceva probleme  în Fizică. Caietul elevului pentru clasa a VII-a, apărut la Cartier. Dar îmi este un pic jenă de Eco. Și nămeții sunt mari. Stau acasă. Să nu-l irit cumva pe ministrul Șalaru.

Comentarii(3)

    • manu

    • 12 ani în urmă

    mai devreme la biblioteca sateasca descoperisem vreo zece exemplare de Pendulul lui Faucault. si apoi m-a ispitit gandul sa uit ca trebuie sa intorc imprumutul. pina la urma am rezistat. (cred ca proful de fizica a aprovizionat si raioanele megiese)

    1. @manu: Iată așa Eco a devenit cel mai citit romancier în raioanele întroienite ale Basarabiei de nord.

    • Nic Arsa

    • 12 ani în urmă

    Eco, Foucault, fizica si fizichia, … si, poate, nu vom fi prosti, ci ne vom destepta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt