Blog

În Ucraina rușii au distrus complet aproape 1500 de școli. Parțial sunt distruse aproape 4000 de școli. Peste 2000 de copii din Harkîv învață în subterană. Este distrus metodic sistemul energetic. Sunt atacate cu rachete balistice rezervele de gaze din vestul Ucrainei. Sunt printre cele mai mari rezerve de gaze din Europa. Inclusiv gazul pentru Republica Moldova e în Ucraina. Noaptea din 10-11 aprilie a fost printre cele mai negre nopți pentru infrastructura ucraineană. Jumătate din rachete și drone și-au atins ținta. „Lumea rusă” implementează civilizația rusă pe pământul ucrainean. Pârjol.

Corporația Raytheon din SUA produce sistemele MIM-104 Patriot, care ar putea apăra Ucraina de atacurile rusești. Uzinele Raytheon Land & Air Defense Systems pot produce câte o baterie Patriot pe lună. Sau 12 într-un an. Elveția a comandat 5 pentru anul 2024. Încă 3 sunt pentru Ucraina, care vor înlocui cele vechi din dotarea antiaeriană ucraineană.

Raytheon produce 240 de rachete pentru Patriot pe an (varianta de export). În 2027 va ajunge la 420 de rachete.

600 de lansatoare Patriot sunt conservate în SUA. Fiind acoperite de nisipurile Texasului. 100 de baterii Patriot & IRIS-T sunt în dotarea armatelor din țările europene. Ucraina are stringentă nevoie de șapte.

În 1940 premierul englez Churchill implora SUA să le ofere doar arme. Restul vor face englezii. În 1940 nu s-a putut puținul. A fost nevoie de mult mai mult, de cinci ani și de zeci de mii de soldați americani morți.

La început războiul e matematică. Cu politicieni corigenți. E nevoie de tragedii imense ca să-i pui pe politicieni în fața cifrelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt