Fructele mîniei

228.00 MDL

În stoc

9789734631858 600
Partajare
În momentul apariției romanului Fructele mîniei, în 1939, America se luptă cu efectele Marii Crize Financiare. Personajele puse în scenă de John Steinbeck, o familie scăpătată din Oklahoma, nu au altă soluție decât să-si lase în urmă ferma și să ia drumul pribegiei, alături de câteva animale strânse într-o mașină hârbuită. Un adevărat drum al făgăduinței, calea spre California este calea speranței, pe care familia Joad o apucă împinsă de gândul la o viață mai bună. Ca în mai toate romanele lui Steinbeck, în spatele unei povești aproape eroice stă plăcerea micilor detalii: limbajul plin de culoare, situațiile luate parcă dintr-un film mut, hotărârea de neclintit a unui protagonist ce imprimă ritmul unei povești parcă fără sfârșit.
Fructele mîniei este cel mai dur, dar și cel mai tandru roman al lui Steinbeck, cu istoria cea mai aspră, dar și cea mai dulce, mai aproape de realism și, până la urmă, cea mai melodramatică, cea mai furioasă, dar și cea mai idilică.” (Time)

„O carte care naște emoții puternice, indignare, furie, milă. Un document al protestului și al compasiunii, ca o poveste ce arde să fie spusă, ca o carte ce tânjește după cititorul ei.” (The Nation)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt