Blog

La începutul războiului ruso-ucrainean Chișinăul a sistat transmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a șase canale tv ruse. Din cauza știrilor & emisiunilor de analiză propagandistice. Mediile rusești distractive & muzicale au rămas în continuare în spațiul informațional din RM.

În regiunea Comrat, care are propriul Consiliul al Audiovizualului, din câte știu, canalele rusești sunt în continuare la ele acasă. Toate.

Kolesnikov, un fost prizonier ucrainean, povestește despre educația patriotică și culturală din lagărul rusesc. Dimineața începea cu imnul Rusiei. Apoi peste tot lagărul de prizonieri se auzea vocea celor de la „Liubă”, Gazmanov, Baskov și celelalte voci actuale ale posturilor de radio ruse. Televizorul era tot timpul deschis. Știrile erau obligatorii pentru toți. Filmele erau pentru cinefili.

Republica Moldova nu este lagăr de prizonieri. Baskov, Kirkorov, Stas Mihailov cântă în magazinul de cartier de la colț, cântă în maxi taxi, cântă în BMW-ul din trafic cu boxele date la maximum. Vorba șefei Curții Constituționale, Domnica Manole, „libertatea de expresie nu trebuie îngrădită”. Nici pentru moldoveni, nici pentru prizonierii ucraineni din lagărele rusești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt