Blog

Astăzi vor fi deschise ofertele pentru manuale. E vorba de clasele II, VI și câteva loturi pentru clasele liceale.
Aceste concursuri, periodic, enervează editorii.
Astă noapte ar fi putut să mă enerveze: imprimanta color care a început să boțească foile; culoarea galbenă din imprimanta color; redactorul care este prea chițibușar și caută prin dicționare niște insule din Oceania; unul dintre autori care vrea să schimbe o imagine cu alta; alt autor care și-a adus aminte de o propoziție care ar fi trebuit să fie la pagina 76 (asta e după ce cele cinci mostre au fost imprimate color pe foi A4, foile – perforate în patru locuri, legate cu ață de mătase cu diametrul de 1 milimetru. Și toate cele cinci mostre puse într-un plic. Sigilat.); cutiile care sunt prea mici pentru manuscrisele prea mari; cleiul care s-a uscat; sigiliul care s-a terminat; bricheta care nu mai are gaz; această ultimă noapte care nu are 25 de ore; zahărul care s-a terminat.
Nimic nu m-a enervat. Poate culoarea galbenă. Am dormit nervos acasă. Dar mă enervează editorii care mai sunt editori doar datorită acestor manuale. Uneori.
Trebuia să mă enerveze ceva.

Comentarii(4)

  1. hmm… asta e: editarea de carte devine o activitate non-profit… un fel de hobby… culoarea galbena in mod normal are virtuti calmante 🙂 si e folosita in casele de nebuni. Dar in imprimanta e enervant. si e enervant sa te simti… ca la o casa de nebuni :).

    1. @Vitalie Vovc: Sunt farmecele discrete ale meseriei.

    • Ion

    • 13 ani în urmă

    Cred ca tipografiile mai enerveaza editorii…

    1. @Ion: Tipografiile bune nu enervează editorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt