Blog

Mâine va apărea manualul de Educație civică pentru clasa a XII-a.

Educația civică. Manual pentru clasa a XII-a. Copertă de Vitalie Coroban
Educația civică. Manual pentru clasa a XII-a. Copertă de Vitalie Coroban

Manualul a fost aprobat la 16 iulie curent. Problema noastră erau Curțile de Apel ale Republicii Moldova. La 16 iulie încă erau 5. Oricum, până la Asumarea Răspunderii Guvernului noi am optat pentru patru Curți de Apel. Am prezentat schema de la pagina 50 fără Curtea de Apel Bender. Manualul va ajunge pe mesele elevilor pe 1 septembrie. Fără Curtea de Apel Bender.
Curtea-Supr-1
„Inițiativa Guvernului de a lichida Curtea de Apel Bender pare dubioasă, nu sunt justificări plauzibile care ar demonstra necesitatea lichidării acestei curți. De această părere este juristul Vitalie Nagacevshi, care a fost invitatul emisiunii Alb&Negru” (Unimedia).
Curtea de Apel Bender a fost creată pentru cetățenii din estul Republicii Moldova. În cea mai glorioasă istorie a Curților de Apel, cea de la Bender, a avut 3 sau 4 dosare ale cetățenilor din estul Republicii Moldova și peste 300 de dosare cu rezidenți ai Insulelor Virgine sau Belize, sau Insula Omului, sau Cipru, sau oricare altă insulă cu statut offshore. „Dulce suna raiderii patriei la Bender…” până la Asumarea Răspunderii.
Ar fi fost dubioasă păstrarea Curții de Apel Bender. Și dubios a sunat argumentul guvernanților noștri cu „volumul mic de lucru”. Era foarte mic pentru cetățenii Republicii Moldova din est. Și era foarte mare pentru Belize & Virgine. Și pentru avocații Virginelor.
 
 

Comentarii(4)

    • Igor

    • 10 ani în urmă

    CareNagacevschi?

    1. @Igor: Boală profesională. Nu e vorba de Igor Nagacevschi, traducătorul și jurnalistul. E Vitalie Nagacevschi, avocatul. Corectat. Merci.

    • Nic Arsa

    • 10 ani în urmă

    @ Gheorghe Erizanu
    “Nu e vorba de Igor Nagacevschi, traducătorul și jurnalistul. E Vitalie Nagacevschi, avocatul.”
    Există ceva legături de familie între cei doi Nagacevschi sau este doar cazul cunoscutelor combinații de nume prenume de tipul Popescu Ion și Popescu Nicolae, de care este plină Muntenia (si nu numai Muntenia)?

    1. @Nic Arsa: Nu am idee. Igor Nagacevschi este traducătorul lui „1984” de Orwell. Vitalie Nagacevschi l-am cunoscut ca băiat bun. Pe când eram mai tineri. Mai era cunoscut cu numele de Nagan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt