Blog

Ultimele știri bune despre noi vin din domeniul culturii. Deoarece cultura aici a fost așezată frumos în cavou, atunci ele vin de pe aiurea.

Juriul internaţional al Berlinalei a decis astăzi ca marele trofeu pentru scurtmetraj, Ursul de Aur, să revină filmului documentar My Uncle Tudor/ Nanu Tudor (Belgia, Portugalia, Ungaria), de regizoarea basarabeancă Olga Lucovnicova.

Douăzeci de scurtmetraje au concurat anul acesta pentru Ursul de Aur.

Născută în 1991 în Republica Moldova, cu bunici din Ural, Olga Lucovnicova a fost în Clasa de Imagine de Film și TV a profesorilor Nicolae Pojoga și Vlad Ciurea, Academia de Artă din Chișinău, secția Cinematografie. Și-a susținut teza cu filmul Nu am moarte cu tine nimic, premiat și la Festivalul Cronograf din Chișinău. Și-a continuat studiile cu o bursă Erasmus la Lisabona, Budapesta și Bruxelles. Filmul premiat la Berlinală reprezintă lucrarea sa de diplomă la masterat.

Comentarii(2)

    • iuliu Ibanescu

    • 3 ani în urmă

    Ceva nu înteleg…..
    1. Trăim in Europa. Ne dorim în Europa (sper)….
    2. Vorbim de cultura “basarabeana”, “moldoveneasca”, “româna”?
    3. Documentarul era belgiano-lusitan-maghiar. OK. Unde-I România? Sau Basarabia macar…. Sau Republica Moldova?
    4. Tanti fata (sau soţia) lui Lucovnicov a renunţat la cetaţenia “moldoveneasca”? A pomenit în discurs de patria în care s-a născut?

    1. @iuliu Ibanescu: Deoarece masteratul l-a făcut în Belgia, Ungaria și Portugalia. De aia nu e România, nici RM. Simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt