Blog

Facem 26 de ani. Ea face. Editura Cartier. Care e o jumătate din viața mea. Doar căsătoria mea e mai lungă decât viața Editurii Cartier.

Cu această ocazie, joi și vineri, 4-5 martie crt,  în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a XII-a. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț (Librăria din Centru, bdul Ștefan cel Mare nr.126 și Librăria din Hol, str.București nr.68).

Librăriile vor avea un program prelungit: de la ora 9.00 până la ora 20.00.

Cu grijă față de cititorul nostru, pentru a evita îmbulzeala, NCD se va desfășura două zile. Recomandăm să Vă alegeți titlurile dorite de pe shop.cartier.md pentru fluidizare. Numărul de personae care intră simultan în librării se face conform regulamentului CNESP: o persoană la 4 mp. Dar recomandăm suplimentar, pentru siguranță, în Librăria din Hol să nu fie mai mult de 5 oameni, în Librăria din Centru – nu mai mult de 10 oameni simultan.

În librării va funcționa ozonarea spațiului.

Toți cumpărătorii sunt acceptați doar cu mască de protecție.

Decernarea Premiului Om de Cuvânt 2021. Omul de Cuvânt 2021 va fi ales dintre cei cinci finaliști în seara de vineri, 5 martie, ora 19.00, online, pe conturile facebook ale Editurii Cartier și  Librăriilor Cartier.

Nominalizări:

Bogdan Crețu, critic literar, scriitor 

Victor Fală, student

Iulian Filip, scriitor

Diana Mereșevscky, manager promovare

Stella Popa, manager promovare 

Laureații Om de cuvânt: Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015), Dorin Recean (2016), Eugen Lungu (2017), Mariana Jitari (2018), Vasile Romanciuc (2019), Victoria Cușnir (2020).

Cărțile se vor vinde în limita stocului disponibil.

Azi marcăm Ziua Mondială a Scriitorului. Instituită în 1986 de Pen Clubul englez, Ziua Scriitorului a ajuns la noi ca și cultura. Încet, anevoios, cu bife în loc de manifestații, cu Mărțișorul, care acoperea și marginaliza tot ce nu era Mărțișor. Pandemia a acoperit un pic alaiul Palatului Național și a apărut, abia-abia, anul ăsta și la Chișinău Ziua Mondială a Scriitorului. Pe net.

Și o veste tristă: celebra librărie Gibert Jeune din Piața Saint-Michel din Paris se închide. Eu nu-mi prea închipui Piața Saint-Michel fără a fi flancată de cele două (sau patru) clădiri, unde era librăria. Cu tarabele lor scoase afară, cu cărți la preț redus, cu etajele lor pline de cărți, manuale, caiete. Asfaltul avea impregnant roțile de la tarabele care în fiecare dimineață erau scoase afară, iar seara erau puse la adăpost. Librăria Gibert a crescut și s-a dezvoltat odată cu literatura și cultura franceză. A început cu un fiu de țăran, care vindea manuale pe o tarabă de lângă Notre Dames în epoca când Franța a trecut la învățământul obligatoriu și gratuit. Era mijlocul secolului XIX. A crescut exponențial în anii 50 ai secolului XX, când Franța era exportatorul nr.1 de cultură în lume. A falimentat în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt