Blog

Chișinău, 9 mai 2020

Oamenii mici preferă mașinile mari. Negre. Germane. Oamenii mici preferă Piața Marii Adunări Naționale. Pentru ei. Oamenii mici preferă să-i trimită sub pod. Pe cei generoși. Pentru că sunt români. Oamenii mici preferă culorile negru-oranj. Și să-și tragă abțibilduri pe mașinile lor germane „Spasibo dedu za Pobedu!” Oamenii mici preferă să împartă lumea în oameni mici și oameni mai mici.

Pe 7 mai ajutorul umanitar român în valoare de 3,5 mln euro a fost primit de oficialitățile moldovenești sub un pod. Pentru că e pandemie. Primăria nu a permis.

Pe 8 mai a fost înregistrată la Primăria Chișinău declarația prealabilă pentru organizarea marșului automobilistic dedicat Zilei Victoriei. Pentru că e pandemie. Primăria a permis.

Pe 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale au fost 376 de automobile, conform datelor poliției.

Inițiatorul marșului: Vladislav Dumanov, Asociația Automobiliștilor „Moldova-SUD” și membrul Comisiei pentru Culte și Patrimoniu Cultural din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele R.Moldova, Igor Dodon.

Pe 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale au fost 3,76 mln de euro (preț foarte aproximativ de 10 000 euro/tacikă). Nu pentru a comemora moartea milioanelor din cel de-Al Doilea Război Mondial. Pentru ca oamenii mici să pară mari.





Comentarii(2)

    • iuliu Ibanescu

    • 4 ani în urmă

    Domnule Erizanu, aţi putea transmite lui Dumanov cel cuprins de comemorare că acţionarul principal de la Bavarian Motors Works e descendentul soţiei lui Goebbels, ministru al propagandei în Germania anilor 30?

    1. @iuliu ibanescu: Nu pot. Nu-l cunosc. Nu fac parte din asociație. Nu am BMW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt