Sesizarea curții constituționale

Compendiu

199.00 MDL

În stoc

9789975867061 208
Partajare

Această lucrare conține răspunsuri la problemele care au apărut în practică legate de sesizarea Curții Constituționale, în special, pe calea excepției de neconstituționalitate. Răspunsurile sunt oferite, în mod argumentat, prin prisma doctrinei juridice, jurisprudenței Curții Constituționale și a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului. (Aurel Băieșu, doctor habilitat în drept, profesor universitar)

Cartea dlui Gheorghe Reniță conține soluții la problemele care se pot ivi în contextul sesizării Curții Constituționale, astfel încât drepturile și libertățile fundamentale să fie garantate în mod practic și efectiv. Prin urmare, această lucrare reprezintă un instrument de lucru util atât pentru studenții, cât și mai ales pentru subiecții cu drept de sesizare a Curții Constituționale. (Igor Dolea, doctor habilitat în drept, profesor universitar)

Această lucrarea reprezintă un suport metodologic important pentru studiul disciplinelor „Respectarea drepturilor omului în dreptul penal” și „Protecția constituțională a drepturilor omului”. Aceste discipline, predate de dl Gheorghe Reniță, fac parte din programele de masterat „Drept penal”, „Științe penale aplicative” și, respectiv, „Anticorupție” de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. (Mariana Grama, doctor în drept, conferențiar universitar)

Competența de a verifica dacă un act normativ, desigur, care poate constitui obiect al controlului de constituționalitate, este sau nu este constituțional aparține, în exclusivitate, Curții Constituționale. Astfel, oferirea unor îndrumări utile pentru sesizarea corectă a Curții Constituționale este binevenită și salutabilă.  (Serghei Țurcan, doctor în drept, conferențiar universitar)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Fragment din carte ()

Faceți cunoștință cu autorul

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt