Blog

Desen de Dan Pejovschi

Astăzi, la 5 dimineața, Rusia a atacat Ucraina fără a declara oficial. Putin a făcut o declarație publică astăzi dimineața, anunțând că războiul se numește „operație specială”. Nova Gazeta, în baza analizelor metadate, dă înregistrarea încă din 21 februarie.

Rusia este agresor. Canalele rusești din RM mint cetățenii RM. Ei numesc agresiunea rusă și războiul rus nedeclarat oficial „operație specială de demitalizare”. Ministerul Apărării rus declară că imaginile cu bombardarea orașelor ucrainene sunt imagini trucate. Exploziile care se aud din Chișinău, din Dondușeni, din Lipcani nu sunt explozii. Sunt imagini trucate. Așa zice ministerul rus al apărării. Când în timpul războiului minți, atunci ai pierdut războiul. Zicea amiralul nipon Yamamoto.

Sunt împotriva cenzurii. Dar a închide sau suspenda canalele rusești din RM nu e cenzură. E necesitate urgentă. Ele mint de mai bine de douăzeci de ani. Minciuna lor deja are bătătură pe creierul moldovenilor. Site-urile prorusești din RM nu intră în câmpul informațional, ele sunt pe coclaurile minciunii. Nu au nimic cu libertatea presei.

Declarația deplasată a Blocului socialiștilor și komuniștilor, declarația partidului „Ai noștri” de susținere a acțiunilor Moscovei nu are nimic comun cu lupta politică. Ei luptă împotriva cetățenilor RM. Ei sunt parte a războiului. În tabăra Kremlinului.

Chemarea la mitinguri ale partidului lui Mark Tkaciuc nu e luptă politică și nu e grijă de situația cetățenilor RM. Ei sunt în altă tabără. Iar în acea tabără nu sunt cetățenii RM.

Înainte de începerea războiului de către Rusia în Europa, săptămâna trecută, 60 de avioane charter au scos familiile partidelor proruse din Ucraina.

Neutralitatea RM, cerută de Rusia lui Elțin acu 30 de ani, nu înseamnă pace. Înseamnă că RM oricând poate fi ocupată. Din informațiile ucrainene avioane militare ruse din Transnistria au atacat azi dimineața regiunea Odesa. Unica noastră salvare și protecție este umbrela NATO.

Când începi un război cu minciuni, atunci l-ai pierdut. Indiferent de rezultatul imediat al războiului.

Când taci în perioade critice, chiar dacă e comod și liniștit, fără riscuri, e lașitate.

Un comentariu

    • Nume

    • 2 ani în urmă

    faceți textul negru. greu se citește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt