Blog

Sunt sigur că ai o imaginație bogată. Altfel n-ai sta pe acest blog. Nu sunt obișnuit să umblu cu aparatul de fotografiat în gât. Nici prin podgorii. Nici prin coclauri. Nici prin hoteluri. Nici prin ateliere. Nici printre poeți. Și nici în wc-uri.
Va trebui să-ți imaginezi:
1. pisuarele din aeroportul din Erevan sunt imense, fabricate în America baschetbalistică:
pisuararm
2. pisuarele din aeroportul din Moscova sau Chișinău sunt mici:
pisuar2
3. pisuarele din Italia sunt prevăzute și pentru masculii care sunt încă copii. Sunt cu două unități de măsură mai aproape de podea:
pis 3
4. pisuarele din Amsterdam sunt ca un stâlp pentru câini. Nu am nici punct de pornire. E la discreția ta.
Cel mai plăcut miros al pisuarelor autohtone este cel de clor.

Comentarii(10)

  1. Incerc sa gasesc ideea conducatoare. Cine ma ajuta?

    1. @Miron: În fața pisuarului ești singur.

  2. in SUA exista si pisuare-cortina-de-apa. Frumoase!
    ps. urasc clorul caci ustura ochii cat te afli in WC

  3. În faţa pisuarului eşti singur cu Patria ta, rm, mirosind a clor. Aşa e mai “de-acasă”.

  4. @Erizanu: Dar era vorba de mai multe. Si de meridiane diferite. Daca ai fi fost ecolog sau economist, as fi crezut orbeste ca infiltrezi idei de “dezvoltare durabila/sustenabila” in imaginarul colectiv(de ex., pentru un pisuar se utilizeaza cel putin de doua ori mai putina apa decit pentru aceeasi operatie “executata” la wc). Nu exclud insa ca un scriitor-editor e si un bun ecolog sau economist.
    @Zenon: Chiar daca avem aceeasi patrie, rm, patria mea are miros de liliac inflorit sau de iasomie, dar si de “balabuste” cu mujdei sau de izvar, dar si de vin otetit s.a.m.d. In patria asta sint si latrine, si sali de morga, si cimitire, si inchisori, ca oriunde in lume. Dar exista si podgorii, si hoteluri, si “case de oameni”, chiar si poeti (si nu chiar de lepadat). Ca oriunde in lume. De ce am turna clor chiar peste toate? Iti mai aduci aminte de parabola cu apa din scaldatoare si pruncut?

    1. @Miron: Editorii sunt buni în toate. Mai puțin în domeniul editoral. Dar, altfel, sunt cei care se dau cu părerea și în politic, și în forbal, și în mass media, și în construcție. Suntem deștepți. Ca poporul din care facem parte. Și foarte fericiți. Ca și poporul din care facem parte. Ne apucă un pic de tristețe doar în fața pisuarelor. Dar ne trece repede.

  5. depinde buget, in primul rand!
    la Amsterdam — este o traditie sa faci pipi pe strada, dar acolo functioneaza, deopotriva si discriminarea femeilor, ele unde fac daca barbatii pot face pe strada?

    1. @Vladimir: Sub felinarele roșii.

  6. Nu numai, erau si mai in centru…in vazul tuturor. Traditie!

    1. @Vladimir: Vorbeam de „problema gender”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt