Blog

Conducerea Academiei de Științe a Moldovei a numit războiul din Ucraina „operațiune specială”.

Academicianul Eugen Doga, născut în Transnistria, care a învățat româna după 20 de ani, muzica căruia a răsunat la deschiderea Olimpiadei de la Soci, căsătorit cu o rusoaică, care a învățat și ea o română melodioasă și literară, a cerut președintelui AȘM să numească lucrurile pe nume. Războiul este război. Nu trebuie să fii erou ca să spui asta. Și nici academician.

Conducerea AȘM a realizat o întreagă „operațiune specială” pentru a-l ataca pe Eugen Doga. În față au fost aruncate „trupele speciale” Aurelian Dănilă și Leonid Culiuc. Aurelian Dănilă face parte din Consiliul de Observatori ai TVM-ului, proaspăt înnoit de actuala conducere PAS. A fost propus de ASM. Președintele Tighineanu a luat o medalie de la Kremlin cu un an în urmă. Probabil, e foarte mândru de ea. Academicienii tac. Probabil, așteaptă și ei medalii de la Kremlin.

AȘM a ajuns o structură marginalizată social, umilită cultural și docilă politic. Iar mititeii se dau mari strategi ai unui submarin galben în stepele științei de pe fluviul Bâc.

Compozitorul Eugen Doga este internat în spital.

„Viața este binele suprem, cea mai mare fericire ce i-a fost dăruită omului de sus. Fericirea aceasta trebuie ferită mereu de curentele negative din orice parte, trebuie îmbogățită cu propria ta bucurie și cu bucuria altora de tot ce înfrumusețează lumea înconjurătoare. Prin munca brațelor omului, prin mintea și dragostea lui, acesta face ca viața pe lumea asta să fie nesfârșită.” E un fragment din cartea autobiografică Viața mea așa cum a fost să fie de Eugen Doga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt