Blog

Sponsor general al concertului formației „Noroc” sunt moldovenii.md. Nu cunosc fețele lor. Parcă sunt din Belize. Știu doar de pe site că promovează un moldovenism primitiv. Nu-l împărtășesc. Dar accept că există un asemenea punct de vedere.
Noroc a fost o legendă a muzicii basarabene. Spirit rebel și liber.
Există un bun-simț. Peste care nu poți trece. Sau dacă îl treci, atunci vei fi nevoit să dai explicații.
Așa cum face actrița Hilary Swank și karateka Jean-Claude Van Damme, care au participat la ziua de naștere a lui Ramzan Kadârov, numită și ziua orașului Groznâi.
Așa cum face actrița Sharon Stone și toată compania de vip-uri cinematografice europene, care l-au aplaudat pe interpretul Vladimir Putin. A fost o serată privată a premierului care s-a numit act de binefacere.
Așa cum face interpreta Beyouce, care a cântat pentru Muammar Gaddafi.
De ce plâng  ghitarele?

Comentarii(14)

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  nu e norocul ala adevarat e o pretinsa resuscitare.

  1. @catalin codru: De acord. Dar nici să cobori la banii moldovenismului primitiv. Accept ca cei din pop și manele să ia bani de la oricine. Or „Noroc”-ul însemna și demnitate.

  • Robear

  • 13 ani în urmă

  Patriotismul trece prin gazoduct!

 1. @Gheorghe Erizanu
  Nu vor explica nimic. Ei (norocul resuscitat) gandesc la fel ca moldovenii.md. Dar cel mai mult canta… prost.

  1. @vasgar: Nu cred nici eu că vor căuta explicații. Era o constatare. Tristă. Eufemistic vorbind.

  • k

  • 13 ani în urmă

  m-a întristat foarte tare ce am văzut pe acel site
  aşa, ca pe unul care mai are uneori reverii cu clipa în care Republica de la est şi cea de la vest de Prut vor redeveni o singură ţară
  sunt acolo nişte oameni care trăiesc în secolul XX, şi nu în cele mai însorite zile ale veacului în care m-am născut… inşi care încearcă să se întemeieze identitar pe o minciună fabricată de fratelecelmare care a despărţit pentru decenii întregi Germania, care a călărit statele baltice şi pe cele de la Urali, care a fărâmiţat ţări, populaţii şi demnităţi
  e trist, deşi al naibii de real. îmi vine să vomit când citesc că 2,2% din populaţia Moldovei e alcătuită din etnici români. chiar nu vă apasă o asemenea făcătură demnă de Brejnev – sau de Voronin? (ca să nu mai spun că e de un penibil imens Crezul moldovenilor şi celelalte docomente tipice pentru orice mecanism de înrădăcinare şi de segregaţie al unei lumi pe care eu aş vrea să o cred îngropată…)

  1. @k: Îmi pare rău că te-am făcut să vezi acel site. Paradoxul e că acei oameni care gândesc ca în secolul trecut utilizează tehnologiile secolului XXI.

 2. singura explicaţie sunt banii! nenumăraţi, ei fac legea, morala & estetica!

  1. @Robear, @vladimir b., @catalin codru: Sunt dispus să cred ca și Cătălin Codru.

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  vladimir gresesti daca crezi ca e vorba de bani,le arunca un os si multe promisiuni.

 3. Cu promisiunile nu te mai hrăneşti! Trebuie ceva palpabil, din material convertibil…E crîncenă foamea asta, pentru parale…

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Mihai Dolgan a fost o personalitate demna care vibra cu pulsul poporului sau. Nu ratam nici un concert al Norocului pe timpuri. Era un fenomen. Numai ca Mihai Dolgan nu a rezistat vitregiei timpurilor. Imi amintesc ca dupa un concert al ansamblului in componenta jazz cu citeva zeci de artisti pe scena, spunea asa ceva: sa ajungi la asa un ansamblu este cum ai ajunge pe virful muntelui. Era prea sensibil. Esea cu cate un concert cind renastea ceva pe acest plai. Dar nu a rezistat ultemelor incercari. E pacat. Era ca un barometru al neamului. A fost unic.

 4. @Mircea,
  Poate că fraza ta: “Mihai Dolgan a fost o personalitate demna care vibra cu pulsul poporului sau” – mai are actualitate!? Poate că nici nu trebuie judecat prea aspru? Consideraţia mea despre foamea provocată de lipsa banilor are un caracter general, spasmodic (anti-capitalist, poate!), dar nu face referire la persoana lui Dolgan în mod particular…Nu vreau să se înţeleagă asta.

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  vladimir b.,nu m am referit la chestiunea de bani de tip ozone, despre care toti au si uitat deja.
  “Greseala” dar si unicitatea lui Dolgan era ca nu facea muzica pentru bani ci pentru publicul sau, care nu era chear foarte numeros, dar fidel. Cam asa ca si cititorii acestui blog.
  Penru mine Noroc egal Mihai Dolgan. Cred ca cei ce vin dupa el nu trebuie judecati prea aspru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt