Blog

Cărțile care se poartă în aceste zile sunt:
1. Hronicul Găinarilor de Aureliu Busuioc. „Voi putăniți acolo despre principii și valori”.  E la 110 lei. În colecția Cartier Clasic.
2. Maestrul și Margarita de Mihail Bulgakov. „Pogorăsc patru cavaleri  ai Apocalipsei: Woland, Koroviev, Azazello şi Behemoth. Divaolii nu mai ispitesc. Ei sunt cei care pedepsesc. Marea ofensivă a Satanei se întâmplă într-o zi de miercuri. Ziua căderii îngerilor răzvrătiţi şi ziua tradiţională în care dracii se trezesc din amorţire şi sunt buni de muncă.
Armata de luciferi caută printre cele 122 de Margarite una care merită să fie amfitrioana balului.  Într-o societate complet coruptă, când lumea noastră a devenit lumea de apoi.”

E la 139 de lei. În colecția Cartier clasic.
3. Constituția Republicii Moldova. E o broșură de 12 lei.
4. Pizdeț de Alexandru Vakulovski. E fără preț. Și nici nu se găsește în librării. Includerea acestor două texte într-un singur volum, într-o ediție de lux, ar fi un proiect de mare viitor. Pot negocia pentru proiect cu deținătorul drepturilor de autor.
Cărțile se vând în aprilie, în librăriile Cartier, cu o reducere de zece la sută.
Urmează:
Zbor frânt de Vladimir Beșleagă și revenirea la Povestea cu cocoșul roșu de Vasile Vasilache.

Comentarii(10)

    • catalin codru

    • 11 ani în urmă

    buna oferta!dar aceasta zi intuneca,pune in umbra aspiratiile cultural-literare…moldovenii,cum si era de asteptat,au belit-o grav,daca ar fi prosti ,nu e mare jale,dar fudulia este fatala…si tkaciuk cu echipa nu au fost mai destepti,imblau cu proteste si tot felul de intrigi,cea ce consolida alianta pentru un scurt moment…daca stateau in espectativa atunci vrajmasii lor parlamentari, incepeau sa se bata intre ei ,mult mai devreme…deci -o tara de prosti!cel mai prost defapt ma simt ,chiar eu…urmaream prostia, cu sufletul la gura!

    1. @catalin codru: Noi urmăream speranța. De aia e atât de dureros să vezi cum este ea spulberată. În direct.

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    Excelent titlu, “Hronicul Găinarilor” (de Aureliu Busuioc).

    1. @Nic Arsa: Titlul e bun. E trist să noi facem acest Hronic.

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    @ Gheorghe Erizanu,
    Optimismul iremediabil al unora dintre noi va continua să spere (uneori, adeseori, mai întotdeauna, … neacoperit de realitate) ca vom putea schimba lucrurile prin satiră, umor, conștientizare, onestitate (inclusiv brutală), de-contructivizare, … și alte metode de acest gen.
    Dar noi vom continua să speram. Pînă-n pânzele albe!

    1. @Nic Arsa: Un fost coleg de serviciu, de la Curierul de seară, de pe timpuri, m-a văzut cam cătrănit pe una din străzile urâte (alții zic că e cea mai frumoasă) ale Chișinăului și mi-a spus: „viziunea e greșită. Trebuie să mergi ca pilotul de Formula 1. Te uiți doar la linia de finiș. Nu te interesează mașina din dreapta sau stânga.” O fi adevărat. Dar nu văd și nu știu unde e linia aia.

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    Exemplul personal al întregii vieți și opere a lui Neagu Djuvara continuă să îmi stea “înfipt” în cap precum un cui într-o scandură lungă, [noduroasă] și groasă, “de care atârnă în gol cranii și oase … “

    1. @Nic Arsa: În cazul lui Djuvara am o problemă. Îmi este simpatic. I-am citit cărțile. Încă nu era autor Humanitas. Era la Vremea, parcă. Lucrăm la o carte. Despre Negru Vodă. E un răspuns la cartea lui. Și e făcut de Matei Cazacu. Și tânărul istoric Mureșan.

    • Nic Arsa

    • 6 ani în urmă

    @ Gheorghe Erizanu
    Revin, după aproape cinci ani. Corect. Ave(a)ți și aveți dreptate. Segmentul „Exemplul personal al întregii vieți și opere a lui Neagu Djuvara” trebuie (sau trebuia) re-scris „Exemplul personal al întregii vieți [dar nu] și [al] opere[i] a lui Neagu Djuvara” … Azi admir doar povestea sa de viață și longevitatea sa.
    Atunci, când scrisesem intervenția de mai sus nu realizasem, pentru că nu citisem respectivele lucrări, cât de aiurea Neagu Djuvara o luase pe arătură.
    Mea culpa. Mai bine mai târziu … decât deloc.

    1. @Nic Arsa: Merci. „Pribegiile…” sunt bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt