Blog

Duminică, 9 mai 2010, de bună dimineață m-am trezit într-o altă țară. Chișinăul era un târg provincial rusesc după arhitectură. Era un soare cum e în stepele ruse. În piața centrală, numită sâmbătă piața Marii Adunări Naționale, era o scenă cu un afiș mare „S dnem Pobedî!” Pe străzi erau mașini cu panglica Sfântului Gheorghe. Pe străzi erau mașini cu abțibild „Na Berlin!”, „S Dnem pobedî!”, cu steaua „Marelui Răsboi pentru Apărarea Patriei”. Erau foarte mulți oameni. Erau foarte multe flori. Era foarte multă vorbă rusă. Era un premier cu panglica Sf.Gheorghe în piept. Erau foarte multe drapele ale URSS (roșii cu seceră și ciocan). Erau foarte multe drapele ale Rusiei moderne.
După amiază a plouat. Ca într-un târg provincial rusesc. Peste Chișinău era un damf de vodkă și un damf al unei glorii propagandistice.
Undeva era Ziua Europei. Dar nu în târgul nostru.

Comentarii(3)

  • forma

  • 14 ani în urmă

  Cu Mercedes-uri, BMW-uri, Opel-uri. Cu conturi in bancile din Occident. Cu copii in scolile din Occident. Cu supermarket-uri pline cu marfuri din Occident. Cu vacante in Occident. Uraaaaaaaaaa tovarisci! Cu panglica Sfântului Gheorghe! Na Berlin!, S Dnem pobedî! Uraaaaaaaaaa!
  Suprarealism?

  • Mircea

  • 14 ani în urmă

  “Jelui-m-as si n-am cui…

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  Draga Forma,
  scuza-ma de o mie de ori ca apelez la cuvantul…”draga”! Ai folosit insa finalul interogativ atat de sugestiv,incat pur si simplu nu am gasit un cuvant mai potrivit de a mi te apropia. Ei si acuma, vine bomba!! Stii, eu sunt unul din cei care citit-au la viata lor si “Ultimii eretici ai imperiului”.Sunt si unul din cei care au vazut cu ochii lui Coloanele instegate(sic, am zis bine si vine de la steag!) cu rosul coridei comuniste cu lumea si istoria, curgand batos si pline de medalii pe straziile insoritului Chisinau ! Ce sa mai zic? Realism? Suprarealism? Superrealism? Pe cuvant iti spun: mi s-au parut ca poarta un dialog. Cu cineva? Da , cu cineva. Numai ca, acel cineva era invizibil. Fictional, poate? Zau ,ca nu stiu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt