18 aprilie

Lansare de carte Politică și geopolitică, de Oleg Serebrian, la Librăria din Centru

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

bd.Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126
Chișinău, 2060 Moldova, Republic of
18 aprilie 2024
18:15 - 19:00

Politică și geopolitică, de Oleg Serebrian, la Librăria din Centru

Joi, 18 aprilie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Politică și geopolitică (ediția a II-a, revăzută și adăugită), de Oleg Serebrian, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier istoric, coordonată de Virgil Pâslariuc.

Preț promoțional în ziua lansării.

Sesiune de autografe.

Alături de autor vor participa:

Anatol Țăranu

Liliana Vițu

Daniel Vodă

Moderator: Emilian Galaicu-Păun

„Pe Oleg Serebrian l-am cunoscut prin intermediul prietenului nostru comun, istoricul Mihnea Berindei. Chiar dacă după moartea lui Mihnea Berindei întâlnirile noastre s-au rărit, ne-am mai văzut fie la București, fie la Berlin, unde Oleg Serebrian a fost ambasador între 2015 și 2022. Purtam împreună lungi conversații despre politica din România și Republica Moldova, despre Rusia și Ucraina. Timp de câțiva ani am citit realitățile din Republica Moldova prin lentila pusă generos la dispoziție de Oleg Serebrian. Mereu informat, foarte atent la nuanțe, academic fără să fie indigest, cu o pasiune febrilă pentru scrisul de bună calitate stilistică, așa cum se vede și din cartea de față, Oleg Serebrian este una dintre cele mai strălucite minți ale culturii române care vine din stânga Prutului. Pasionat de geopolitica Estului Europei, cu accent pe Rusia, Oleg Serebrian e un fel de solist fără orchestră, acoperind de unul singur un domeniu care astăzi a renăscut datorită politicii agresive a Rusiei lui Vladimir Putin.” (Armand Goșu)

OLEG SEREBRIAN (n. 1969) este scriitor, istoric, politolog şi diplomat. Este licențiat în istorie și drept al Universității Pedagogice de Stat din Chișinău (1992) și magistru în relații internaționale al Insti­tutului European din Nisa (1993). A urmat specializări la Școala Națională de Administrație din Paris și la universitățile din Edinburgh şi Birmingham. În 1998 a susținut doctoratul în științe politice. În 1998-1999 a fost purtător de cuvânt al MAE al Republicii Moldova, între 1999 şi 2005 a fost prorector al Universității Libere din Moldova, fiind ulterior profesor invitat la diverse centre universitare din Europa de Vest și din SUA. În 2010-2015 a fost Ambasador al Republicii Moldova în Franța și pe lângă UNESCO, iar din 2015 este Ambasadorul Republicii Moldova în Germania. Din 2013 este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Pentru activitatea academică și publicistică a fost decorat de președintele român Emil Constantinescu cu Ordinul Național „Steaua României” (2000) și de președintele francez François Hollande cu Ordinul Național de Merit (2015). În anul 2012, pentru romanul Cântecul mării (Ed. Cartier, 2011), a fost distins cu premiul special al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, iar în 2019 a primit premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pentru romanul Woldemar (Ed. Cartier, 2018). În 2021, la Editura Cartier, i-a apărut romanul Pe contrasesns, (Premiul PEN-România pentru proză pentru anul 2022). În 2022, romanul Cântecul mării a apărut în traducere germană la Editura Mitteldeutsches din Hale, iar în 2023, la Editura Amaltea din Wroslaw a apărut ediția poloneză a romanului Pe contrasens.

Anatol ȚĂRANU este istoric și analist politic. Cea mai recentă carte publicată: Foametea în Moldova sovietică 1946-1947. Editura Litera, 2017.

Liliana VIȚU este jurnalistă și președintă a Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova.

Daniel VODĂ este diplomat și purtător de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova.

Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.

Politică și geopolitică (ediția a II-a, completată), de Oleg Serebrian. Legată, 216 pag. Preț: 39 RON/169 MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. Intră pe cartier.ro sau pe cartier.md.

În Cartier istoric au mai apărut:

Rusia la răspântie (ediția a II-a, actualizată), de Oleg Serebrian

Pogromul. Chișinăul și înclinarea istorie, de Steven J. Zipperstein. Traducere din engleză de Cristian Fulaș

Basarabia în componența Imperiului rus (1812 – 1918), de Andrei Cușco și Victor Taki. Traducere din limba rusă de Vsevolod Ciornei

Diplomația Vechiului Regat 1878 – 1914, de Rudolf Dinu

Basarabia și nobilimea ei în secolul XIX – începutul secolului XX (vol. I și II), de Vladimir Morozan. Traducere din rusă de Vsevolod Ciornei

Cartea foametei, de Larisa Turea

 

În curând în Cartier istoric:

Cum să câștigi un război informațional, de Peter Pomeranstev. Traducere din engleză de Ioana Gruenwald

Ceaușescu. O biografie, de Traian Sandu. Traducere din franceză de Simona Modreanu

Viața lui Celine, de Frederic Vitoux. Traducere din franceză de Cristian Fulaș

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt