10 aprilie

Lansare de carte online: Singurătățile unei femei frumoase, de Adrian Marcu

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

Online
10 aprilie 2023
19:00 - 20:00

Lansare de carte online: Singurătățile unei femei frumoase, de Adrian Marcu
Luni, 10 aprilie, la ora 19.00, vă invităm la lansarea online a volumului de proze scurte Singurătățile unei femei frumoase, de Adrian Marcu, apărut la Editura Cartier, în „Rotonda”, colecție coordonată de Em.Galaicu-Păun.
Vor participa: Adrian Marcu, Marcel Tolcea, Ilinca Ilian, Adrian Bodnaru și Emilian Galaicu-Păun
Discuția va fi transmisă live, pe paginile facebook ale Editurii Cartier și Librăriilor Cărturești.
Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.
Evenimentul este organizat de Librăriile Cărturești și Editura Cartier.
„Aşteptam romanul domnului Marcu, eram sigur că e vorba de un romancier de cursă lungă. Îi citisem foiletoanele, în ziare, dar şi într-un volum – cartea unui jurnalist de seamă, întâmpinat cu elogii, odinioară, de Mircea Mihăieş. De ce proză scurtă? S-a transferat foiletonistul, înainte de «încheierea» romanului, în autor de «proză scurtă»? Fiecare dintre schițe — fiecare pagină de proză scurtă sau ultrascurtă din acest volum îşi poartă eroii de la minus infinitul unei istorii imposibile în lumea fericită a istoriilor posibile. Fericite. Din lumea abisală a războiului cu palate rarisime, descoperim personajele care îşi trăiesc, în locuri mira-bi le, anii. După război ul care putea să-i piardă. Un judecător nu vrea să-și amintească de un moment rău al vieții, când a condamnat un nevinovat. Ce-i de făcut? Să se sinucidă? Desigur, nu. Un om se întoarce «acasă», în satul său, după ani. Nimic n-a rămas acum cum știa el. Să rămână? Un om bogat, după ce a suit treptele gloriei personale, află că soţia îl înşală. Cu prietenii lui. și îi spune de ce. Cei doi se întorc în casa lor, în palatul lor, împăcați. Sau nu? Cititorul are datoria să prelungească el schița — să o integreze în romanul sau romanele sale. Aștept cu încredere romanul domnului Adrian Marcu. «Prozele scurte» camuflează romanul. Sau romanele domnului Adrian Marcu?” (Cornel Ungureanu)
Adrian MARCU s-a născut pe 30 septembrie 1973 în Caransebeş. În 1996 a absolvit Facultatea de Jurnalistică și Comunicare, cu licența la Universitatea din București, iar în 2010 a absolvit Facultatea de Sociologie a Universității de Vest din Timișoara. Din 2009 este doctor în sociologia istoriei și șef al disciplinei de filosofie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Din 2015 este fondator și director al săptămânalului Banatul azi și al site-ului online cu același nume. Semnează eseuri, articole, editoriale, dar și povestiri în săptămânalul regional Banatul azi și în alte publicații culturale. Este autorul volumelor de publicistică „Sfârșit de capitol” (2001) și „Ilegaliști în catedrală” (2005).
Marcel TOLCEA este scriitor. Cel mai proaspăt volum publicat: Timișoara: 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, Editura Universității de Vest, 2019.
Ilinca ILIAN este scriitoare și traducătoare din limba spaniolă. Cea mai recentă traducere: Sărutul femeii-păianjen, de Manuel Puig, Editura Pandora M (Ananasi), 2022.
Adrian BODNARU este scriitor. Cele mai recente cărți publicate: Poezile și nopți, Editura Junimea, 2021 și Prea bătrân pentru-Apollinaire, prea tânăr pentru Napoli, Editura Vinea, 2022.
Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.
Singurătățile unei femei frumoase, de Adrian Marcu (Rotonda). Broșată, 140 pag. Preț: 33 RON/ 139 MDL.
Cărțile pot fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
De asemenea, pot fi comandate și online, livrări directe din București și Chișinău:

Singurătățile unei femei frumoase


https://carturesti.ro/carte/singuratatile-unei-femei-frumoase-2007694677?p=10
https://cartier.md/libraria/eseu/singuratatile-unei-femei-frumoase/

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt