16 ianuarie

Lansare de carte online: nu e dragoste, de Adrian Schiop

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

Online
16 ianuarie 2023
19:00 - 20:00

Luni, 16 ianuarie, ora 19.00, vă invităm la lansarea online a volumului de poeme nu e dragoste, de Adrian Schiop, apărut la Editura Cartier, colecția Rotonda.
Vor participa : Adrian Schiop, Răzvan Andrei, Costi Rogozanu.
Moderator: Emilian Galaicu-Păun
Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești.
Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.
„Poemele lui Adrian Schiop au rămas până azi un soi de legendă urbană a anilor 2000 și a ruinelor lui digitale (clubliterar.com) sau de hârtie (revista Fracturi). Dar acum aceste poeme reintră în atmosferă ca un cartuș temporal fierbinte, ca o casetă pierdută și regăsită. Ele sunt în același timp un document istoric unic al douămiismului și o mostră elocventă de poezie contemporană 2022: biografică, șocantă, vulnerabilă, ironică, directă, queer, ofensatoare, obsedantă, autentică.” (Mihai Iovănel)
„Poezia din această antologie are forța definitivă a unui cui bătut în moalele capului.” (Răzvan Andrei)
Adrian SCHIOP s-a născut la 7 ianuarie 1973 (Porumbacu de Jos, județul Sibiu). A absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Urmează, apoi, un master în lingvistică integrală la Facultatea de Litere a aceleiaşi Universităţi. A lucrat ca profesor de limba şi literatura română (1997-2001, Cluj-Napoca), zugrav (2002, Auckland, Noua Zeelandă), jurnalist (2004-2010, Evenimentul Zilei, Prezent, România Liberă). Și-a susținut doctoratul în manele la SNSPA, avându-l în calitate de conducător de teză pe Vintilă Mihăilescu. A debutat în revista Fracturi (2001) şi a publicat romanele: pe bune/ pe invers (Polirom, 2004) şi Zero grade Kelvin (Polirom, 2009), Soldații. Poveste din Ferentari (Polirom, 2013. Premiul revistei Observator cultural, 2014, și Premiul „Cea mai bună carte a anului”, secțiunea Beletristică, acordat în cadrul Galei Industriei de Carte din România, 2014). În 2017, în regia Ivanei Mladenović, a apărut ecranizarea romanului Soldații.
Răzvan ANDREI este redactor de carte și poet. Cel mai recent volum publicat: Raport către Walt Whitman, Editura OMG, 2020.
Costi ROGOZANU este editorialist la Libertatea și scriitor. Cea mai recentă carte publicată: Epoca de mijloc, Editura Tact, 2019.
Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.
Evenimentul este organizat de către Editura Cartier în colaborare cu Librăriile Cărturești.
Nu e dragoste (poeme), de Adrian Schiop (Rotonda). Broșată,80 pag. Preț: 29 RON/ 119 MDL
Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
De asemenea, poate fi comandată și online:
https://carturesti.ro/carte/nu-e-dragoste-1962780229?p=12

nu e dragoste

Intră în cărți pe cartier.md
Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier
și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt