16 octombrie

Lansare de carte online: Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu

Loading Events
  • This event has passed.

Despre eveniment

Online
16 octombrie 2023
19:00 - 20:00

 

Lansare de carte online: Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu

Luni, 16 octombrie, ora 19.00, vă invităm la lansarea online a romanului Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu, apărut la Editura Cartier, colecția Rotonda. Alături de autoare vor participa : Simona Popescu, Bogdan Crețu și Paula Erizanu.
Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești.
Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.

„O mare surpriză acest roman al poetei Lorina Bălteanu! O lume întreagă încape în el, după cum o lume întreagă într-un sătuc: zeci de personaje, de povești, de întâmplări. Totul văzut prin ochii unei fetițe care crește cu gândul că vrea să plece departe de locul în care s-a născut, simțindu-se legată de el cum i se pare că e prinsă și luna, cu o funie (invizibilă), de pământ. O fetiță/ fată cu dor de ducă și cu un puternic sentiment al neapartenenței, Străină, dar cu o uriașă tandrețe pentru acest sat pe care se pregătește să-l lase, cândva, în urmă. De aici și stranietatea percepțiilor ei, sensibilitatea față de tot ce e frumusețe, dar și față de ce e dureros, uneori până la oroare. Există însă, întotdeauna, ceva mai amplu decât ceea ce se vede, iar fetița simte/știe deja asta. Ceea ce o deosebește pe Lorina Bălteanu de mulți alți autori/multe alte autoare de azi este scriitura – densă, intensă, senzorială, poetică. Ca și în poezie, ea lucrează cu detaliile, cu emoția și cuvintele ca un bijutier, creează microstructuri ale (i)realității imediate (cum ar fi spus M. Blecher) care licăresc continuu – și au darul de a emite lumina unei profunde, tulburătoare înțelegeri.” (Simona Popescu)

LORINA BĂLTEANU (n. 21 decembrie 1960, satul Peciște, Rezina, Republica Moldova) este poetă, licențiată a Institutului de Literatură „M. Gorki” din Moscova și a Universității din Dijon. A fost metodistă la Clubul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, redactoare la revistele Orizontul și Sud-Est cultural; între 1992 și 1998, directoare a Fundației Soros Moldova; din 1998, directoare a Trustului de Presă Medialog. În anul 2000 se stabilește la Paris, unde se lansează în design de interior și își creează propria marcă de bijuterii. Volume publicate: Obstacolul sticlei (Literatura Artistică, Chișinău, 1984), volum tradus în limba rusă: Pregrada stekla (Moscova, 1985), Cioburi (Hyperion, Chișinău, 1990), Poeme pe sticlă (Chișinău, 1997). Legată cu funia de pământ este primul său roman.

Simona POPESCU este scriitoare. Cel mai proaspăt volum publicat: Cartea plantelor și animalelor, Editura Nemira, 2021.

Bogdan CREȚU este scriitor și critic literar. Cel mai recent volum publicat: Nichita. Poetul ca și soldatul, Editura Polirom, 2022.

Paula ERIZANU este scriitoare și jurnalistă. Cea mai recentă carte publicată: Ard pădurile, Cartier, 2021.
Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu, (Rotonda). Broșată, 148 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe cărturesti.ro, cartier.ro sau cartier.md:

Legată cu funia de pământ

Legată cu funia de pământ


https://carturesti.ro/carte/legata-cu-funia-de-pamant-2116671273?p=1

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt